Kopūstų salotos su keptais grikiais

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai


Kopūstų salotos su keptais grikiais

Paskelbė:

Kopūstų salotos su keptais grikiais – tai neįprastas, tačiau labai skanus derinys, suteikiantis tiek gaivumo, tiek sotumo. Grikiai, kepti svieste, prideda traškumo, o šviežios daržovės ir lengvas padažas papildo patiekalą subtiliais skoniais. Šios salotos tinka kaip pagrindinis patiekalas ar kaip garnyras prie kitų patiekalų.


Kodėl šis receptas naudingas sveikatai?


Grikiai yra puikus baltymų, skaidulų ir sudėtinių angliavandenių šaltinis, padedantis palaikyti energiją visą dieną. Kopūstai yra turtingi vitaminu C ir antioksidantais, kurie stiprina imunitetą. Morkos praturtina patiekalą vitaminu A, svarbiu akių ir odos sveikatai. Padaže esantis alyvuogių aliejus ir citrinos sultys suteikia organizmui sveikųjų riebalų bei vitaminų, o medus ar klevų sirupas – natūralų saldumą.


Ingredientai

  • Grikiai: 0,5 stikl. (100 g)
  • Kopūstai: apie 250 g (0,5 vnt nedidelio)
  • Morkos: 1 vnt.
  • Raudonieji svogūnai: 0,5 vnt.
  • Sviestas: 20 g (grikiams apkepti), (tinka ir aliejus)
Padažui:
  • Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
  • Citrinos sultys: šiek tiek
  • Medus: 0,5 arb. š. (arba klevų sirupas)
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Pasiruošti visus reikalingus ingredientus.

2. Grikius supilti į puodą su verdančiu vandeniu ir išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės. Grikiams leisti atvėsti.

3. Kol grikiai vėsta, baltagūžį kopūstą supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti į dubenį.

4. Morką supjaustyti plonais šiaudeliais ir sudėti prie kopūsto.

5. Atvėsusius grikius perkelti į keptuvę su gabalėliu sviesto ir apkepti apie 5 min., kol grikiai taps šiek tiek traškūs.

6. Tuomet grikius sudėti prie daržovių.

7. Raudonąjį svogūną smulkiai sukapoti ir sudėti į dubenį.

8. Padažui visus ingredientus sumaišyti nedideliame indelyje. Jeigu medus kietesnis, jį galima šiek tiek pašildyti, kad lengviau įsimaišytų.

9. Paruoštą padažą supilti ant salotų, viską labai gerai išmaišyti ir patiekti.