Silkės mišrainė - tartaras su bananais ir avokadais

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai


Silkės mišrainė - tartaras su bananais ir avokadais

Paskelbė:

Silkės mišrainė su bananais ir avokadais: sveikas ir skanus pasirinkimas

Šis silkės mišrainės receptas su bananais ir avokadais yra puikus pasirinkimas sveikiems užkandžiams, nes sujungia sveikus ir maistingus ingredientus, tokius kaip silkė, avokadai, bananai ir kiaušiniai. Silkės filė yra turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, kurios padeda palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą. Avokadai suteikia sveikų riebalų ir vitaminų, kurie gerina odos būklę ir padeda virškinimo sistemai. Bananas praturtina šį patiekalą kalciu ir kaliu, svarbiais mineralais, kurie padeda palaikyti nervų ir raumenų funkciją. Kiaušiniai prideda baltymų, kurie būtini organizmo ląstelių atsinaujinimui ir stiprina imuninę sistemą. Majonezas suteikia kreminės tekstūros, o citrinos ir laimo sultys suteikia gaivumo ir rūgštumo, tobulai derančio su šiais ingredientais.


Kodėl šis receptas naudingas?


  • Omega-3 riebalų rūgštys iš silkės gerina širdies ir kraujagyslių sveikatą.
  • Avokadai suteikia sveikų riebalų, kurie padeda virškinimo sistemai.
  • Bananas yra puikus kalio šaltinis, svarbus nervų ir raumenų funkcijai.
  • Kiaušiniai yra puikus baltymų šaltinis, kuris palaiko imuninę sistemą.
  • Majonezas, kaip kreminė sudedamoji dalis, pagerina skonį ir tekstūrą.
  • Citrinų ir laimo sultys suteikia gaivumo ir rūgštumo, kuris subalansuoja skonį


Ingredientai

  • silkės filė: 2
  • kiaušiniai: 2
  • nepernokę bananai: 1 (didelio)
  • gerai išnokę avokadai: 1
  • mėgstamas majonezas: keletos šaušktų
  • apelsino sultys: iš 1 vnt.
  • laimo vaisiai: 1 (arba citrina)
  • grūsti pipirai
  • baziliko ir kalendros lapeliai: papuošimui (vietoje kalendros tinka ir mėta)


Recepto paruošimas

1. Silkę iš vakaro užmerkiame apelsino sultyse.

2. Kitą dieną supjaustykite kubeliais ir dėkite į pasirinktą indą ar formą.

3. Kiaušinį išvirkite, susmulkinkite ir dėkite sluoksniu ant silkės.

4. Tuomet bananą susmulkinkit ir dėkite ant viršaus, lengvai paspauskite.

5. Tada paskutinis sluoksnis - avokadą iki vientisos kreminės masės sutrinkite su mėgstamu majonezu bei užklokite ant viršaus.

6. Po to išspauskite laimo sulčių, pabarstykite pipirų, papuoškite baziliko bei kalendros (arba mėtos) lapeliais. Patiekite ir skanaukite!