Ypatingas, slaptas salotų - mišrainės receptas

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Ypatingas, slaptas salotų - mišrainės receptas

Paskelbė:

Vištienos, fetos sūrio ir vynuogių salotos yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori sukurti skanų ir sveiką patiekalą, praturtintą baltymais, vitaminais ir naudingais mikroelementais. Šis paprastas, tačiau išskirtinis salotų receptas puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.


Kodėl šios salotos naudingos sveikatai?


  • Vištienos krūtinėlė – vienas geriausių baltymų šaltinių, padeda stiprinti raumenis, gerina medžiagų apykaitą ir prisideda prie bendros sveikatos. Be to, vištiena yra lengvai virškinama ir mažai riebalų turinti mėsa, todėl tai ideali pasirinkimo galimybė, siekiant subalansuotos mitybos.

  • Fetos sūris – šis sūris ne tik suteikia salotoms švelnų, bet ir gana ryškų skonį, bet ir praturtina jūsų racioną kalciu, kuris būtinas sveikiems kaulams ir dantims. Taip pat, fetos sūris yra geras baltymų ir vitamino B12 šaltinis.

  • Vynuogės – saldžios vynuogės, ypač be sėklų, ne tik suteikia salotoms nuostabų skonį, bet ir yra puikus antioksidantų šaltinis. Juose esantys flavonoidai ir vitaminas C padeda stiprinti imunitetą, apsaugoti organizmą nuo uždegimų ir suteikti energijos.

  • Kiaušiniai – itin vertingas baltymų šaltinis, be to, jie taip pat aprūpina organizmą vitaminais A, D ir B grupės vitaminais, kurie yra svarbūs odos, regėjimo ir širdies sveikatai.


Ingredientai

  • vištienos krūtinėlės: 1 (~250 gramų)
  • fetos sūris: 100 (arba kitas panašus)
  • kiaušiniai: 3 (virti)
  • saldžiosios paprikos: 1
  • vynuogės be sėklų: 150 gramų
  • majonezas: ~2-3 šaukštų (arba pagal skonį)
  • druska
  • pipirai
  • petražolės


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išverdame vištienos krūtinėlę su prieskoniais.

2. Tada supjaustome nedideliais gabaliukais.

3. Geriausia naudojame vynuoges be kauliukų, jeigu jos didokos, tuomet supjaustome į keturias dalis.

4. Supjaustome kiaušinius.

5. Supjaustome papriką.

6. Po to sumaišome viską su mėgstamu majonezu ir prieskoniais, papuošiame.

7. Patikėkite, toks patiekalas itin paįvairins jūsų šventinį stalą (ir ne tik). Skanaus!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook