Meksikietiškos salotos

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai


Meksikietiškos salotos

Paskelbė:

Meksikietiškos salotos – tai lengvas, šviežias ir spalvingas patiekalas, puikiai tinkantis kaip garnyras arba pagrindinis patiekalas karštą dieną. Šios salotos ypač mėgstamos dėl savo gaivaus skonio, nes juose dera švieži daržovės, pikantiškas fetos sūris ir lengvas užpilas su citrinos sultimis bei vyno actu. Be to, salotose yra baltymų iš konservuotų pupelių, kas praturtina šį patiekalą ir padaro jį sotų.


Kodėl šios salotos naudingos sveikatai?

Šios salotos ne tik skanios, bet ir itin naudingos organizmui. Pekino kopūstai ir paprikos yra puikus vitamino C šaltinis, kuris stiprina imunitetą ir apsaugo nuo peršalimo. Raudonos pupelės suteikia baltymų, kurie yra svarbūs raumenų augimui ir atkūrimui. Feta sūris praturtina organizmą kalciu, svarbiu kaulų ir dantų sveikatai. Petražolės taip pat yra turtingos vitaminais, ypač vitaminu K, kuris padeda kraujo krešėjimui ir kaulų sveikatai.


Ingredientai

  • pekino kopūstai: 1
  • paprikos: 2 (geltona ir raudona)
  • juodos alyvuogės
  • konservuotos raudonos pupelės
  • fetos sūris
  • poras
  • citrinos sultys
  • vyno actas
  • cukrus
  • druska
  • petražolės
  • alyvuogių aliejus


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių supjaustome pekiną, paprikas, porą, alyvuoges ir sūrį bei sudedame į dubenį.

2. Tada pupeles supilame į kiaurąsamtį, leidžiame nusivarvėti, jei reikia perplauname šaltu vandeniu.

3. Tuomet iš vyno acto, citrinos sulčių, cukraus, druskos bei aliejaus padarome užpilą, susmulkiname petražoles bei viska sumaišome.

4. Patiekiame bei skanaujame!