Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Sriubų receptai

Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais – tai sočios ir skanios sriubos receptas, kuris puikiai tiks tiek šaltomis žiemos dienomis, tiek kaip lengvas pietų pasirinkimas. Ši sriuba yra kupina naudingų maistinių medžiagų, nes pupelės yra puikus baltymų, skaidulų ir mineralų šaltinis, o pomidorai praturtina ją vitaminu C bei antioksidantais. Paprasta ir greita, ši sriuba yra ideali norint pasigaminti sveiką, tačiau skanų ir sotų patiekalą.
Kodėl ši sriuba naudinga sveikatai?
Pupelės yra išskirtinis baltymų ir skaidulų šaltinis. Jie padeda palaikyti normalią virškinimo sistemą, o baltymai yra būtini raumenų atstatymui ir augimui. Dėl savo aukšto skaidulų kiekio, pupelės taip pat prisideda prie virškinimo sistemos sveikatos ir padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.
Pomidorai, kurių pagrindinė sudedamoji dalis yra likopenas, yra stiprus antioksidantas, kuris padeda kovoti su uždegimais ir apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Be to, pomidorai taip pat suteikia sriubai gaivumo ir papildomų vitaminų, tokių kaip vitaminas C ir K, kurie stiprina imunitetą ir gerina kaulų sveikatą.
Daržovių sultinys suteikia sriubai papildomo skonio, tuo pačiu būdamas mažai kaloringas ir neturintis daug natrio. Alyvuogių aliejus, naudojamas pradžioje, praturtina sriubą mononesočiosiomis riebalų rūgštimis, kurios teigiamai veikia širdies sveikatą.
Ingredientai
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- smulkiai supjaustyti svogūnai: 1
- trintas česnakas: 1 skiltelės
- daržovių sultinys: 4 puodelių
- kubeliais pjaustyti pomidorai: 400 gramų
- pupelės: 425 gramų
- duona: 8 riekių
- kvapnus tarkuotas sūris: 0,5 puodelio
- česnakas arba petražolės (patiekimui)
Recepto paruošimas
1. Įkaitinkite grilių iki aukštos temperatūros. Ant grotelių patieskite folijos.
2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų aukštoje temperatūroje dideliame puode. 1-2 minutėms suberkite pjaustytus svogūnus ir česnakus kol svogūnai pasidarys švelnūs.
3. Įmaišykite daržovių sultinį ir pjaustytus pomidorus. Virkit mažoje temperatūroje 5 minutes.
4. Įmaišykite pupeles bei pagal skonį pagardinkite prieskoniai. Virkite dar 5 minutes.
5. Tuo tarpu išdėliokite duoną ant griliaus grotelių. Kepkite kol apkeps viena pusė. Apverskite ir kiekvieną tolygiai pabarstykite sūriu. Kepkite dar 1-2 minutes kol išsilydys sūris.
6. Patiekite sriubą pabarstytą česnaku ar petražolėmis kartu su kepta duona.
Panašūs receptai











