"Šilkinis" humusas su alumi - labai puikus užkandis žiūrint TV!

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai


"Šilkinis" humusas su alumi - labai puikus užkandis žiūrint TV!

Paskelbė:

Šis humusas su alumi yra puikus ir neįprastas užkandis, kuris tobulai tiks žiūrint TV arba norint pasimėgauti skaniu ir švelniu užkandžiu su draugais. Alus suteikia humusui švelnią ir kremišką tekstūrą, o citrinos sultys ir česnakas priduoda gaivumo bei aštrumo. Su tahini padažu humusas tampa itin kreminis ir aromatingas, todėl tikrai patiks visiems.


Nauda sveikatai:


  • Avinžirniai yra puikus baltymų ir skialdžių šaltinis, padedantis virškinimui ir ilgalaikiam sotumui.
  • Tahini pasta yra turtinga geraisiais riebalais, kurie palaiko širdies sveikatą ir kaulų stiprumą.
  • Citrinos sultys prideda vitamino C, kuris stiprina imunitetą.
  • Česnakas turi priešuždegiminių ir antibakterinių savybių, taip pat gerina širdies sveikatą.


Ingredientai

  • konservuoti avinžirniai: 500 gramų
  • česnakas: 3 skiltelių
  • Tahini padažas: 120 gramų
  • citrinos sultys: iš 1 vnt.
  • druska: žiupsnelio
  • šviesus alus: ~100 mililitrų (kiekį reguliuokite, pagal tai kokio norisi humuso tirštumo)


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių į trintuvą sudėkite avinžirnius, česnakus, tahini padažą, įspauskite citrinos sultis ir suberkite druską.

2. Tuomet viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. Po to į sutrintą masę supilkite alų ir išmaišykite šaukšto pagalba.

4. Tada dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai 60 minučių, kad skoniai "susidraugautų".

5. Paskui patiekite į stalą su norimais traškučiais. Skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook