Morkų humusas, keptas orkaitėje
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Naminis humusas tikrai yra skanesnis, o ir skonį, tekstūrą įmanoma pasireguliuoti pagal savo norus. Todėl šį kartą gaminau keptų morkų humusą. Man labai patiko, kad šalia įprasto humuso skonio jaučiasi ir šiek tiek morkos saldumo.
O dabar einame gamintis morkų humuso!
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Morkas nulupame ir supjaustome pailgais gabaliukais. Apšlakstome aliejumi bei apibarstome druska.
3. Kepame orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
4. Morkas atvėsiname. Sudėti į maisto procesorių ir sutriname iki vientisos masės. Suberiame avinžirnius ir kitus ingredientus.
5. Sutriname iki vientisos masės. Jeigu masė per tiršta - įpilame vandens. Jei trūksta skonio - įberiame druskos, kumino, įpilame citrinos sulčių.
6. Prieš patiekdami užpilame aliejaus, papuošiame granatų sėklomis, petražolėmis arba kalendromis. Skanaujame!
O dabar einame gamintis morkų humuso!
Ingredientai
- Morkoms:
- morkos: 3 vidutinio dydžio
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- jūros druska: žiupsnelio
- Humusui:
- konservuoti avinžirniai: 1 skardinės (380 gramų, grynasis kiekis 230 gramų)
- šviesus tahini: 3 valgomųjų šaukštų
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- vanduo: 2-3 valgomųjų šaukštų
- šviežiai spaustos citrinos sultys: iš ketvirtadalio citrinos
- česnakas: 1 skiltelės (susmulkiname)
- kuminas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- jūros druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Morkas nulupame ir supjaustome pailgais gabaliukais. Apšlakstome aliejumi bei apibarstome druska.
3. Kepame orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
4. Morkas atvėsiname. Sudėti į maisto procesorių ir sutriname iki vientisos masės. Suberiame avinžirnius ir kitus ingredientus.
5. Sutriname iki vientisos masės. Jeigu masė per tiršta - įpilame vandens. Jei trūksta skonio - įberiame druskos, kumino, įpilame citrinos sulčių.
6. Prieš patiekdami užpilame aliejaus, papuošiame granatų sėklomis, petražolėmis arba kalendromis. Skanaujame!
Raktažodžiai:
morkos, aliejus, juros druska, avinzirniai, tahini, alyvuogiu aliejus, citrinos sultys, cesnakas, kuminas, morku humusas, humusas
Sveika avinžirnių užtepėlė su ciberžole (humusas)
Veganiškas šokoladinis humusas
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
ŽALIASIS PUPŲ HUMUSAS
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Morkų salotos su imbieru
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
Vištienos kotletai su daržovėmis
Virtų pupelių užtepėlė
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Jūros kopūstų ir morkų salotos
Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė
Morkų ir silkės užtepėlė
Silkė "Maties" su burokėliais, morkomis ir medumi
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
Paprasti čenakai su malta mėsa
Morkų sultys - nauda ir 2 receptai
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
Cukinijų ir morkų sklindžiai
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
Keptas veganiškas sūrio tortas su bananais ir šilauogėmis
Cezario salotos su krevetėmis