Morkų humusas, keptas orkaitėje

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Morkų humusas, keptas orkaitėje

Paskelbė:
18 Geg. 2022
Naminis humusas tikrai yra skanesnis, o ir skonį, tekstūrą įmanoma pasireguliuoti pagal savo norus. Todėl šį kartą gaminau keptų morkų humusą. Man labai patiko, kad šalia įprasto humuso skonio jaučiasi ir šiek tiek morkos saldumo.
O dabar einame gamintis morkų humuso! 



Ingredientai

  • Morkoms:
    • morkos: 3 vidutinio dydžio
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • jūros druska: žiupsnelio
  • Humusui:
    • konservuoti avinžirniai: 1 skardinės (380 gramų, grynasis kiekis 230 gramų)
    • šviesus tahini: 3 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: iš ketvirtadalio citrinos
    • česnakas: 1 skiltelės (susmulkiname)
    • kuminas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • jūros druska: žiupsnelio

Recepto paruošimas



1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Morkas nulupame ir supjaustome pailgais gabaliukais. Apšlakstome aliejumi bei apibarstome druska.
3. Kepame orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
4. Morkas atvėsiname. Sudėti į maisto procesorių ir sutriname iki vientisos masės. Suberiame avinžirnius ir kitus ingredientus.
5. Sutriname iki vientisos masės. Jeigu masė per tiršta - įpilame vandens. Jei trūksta skonio - įberiame druskos, kumino, įpilame citrinos sulčių.
6. Prieš patiekdami užpilame aliejaus, papuošiame granatų sėklomis, petražolėmis arba kalendromis. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: