Žirnelių humusas
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Nepažįstu žmonių, kurie nemėgsta humuso. Mano aplinkoje jis visiems patinka, man pačiai taip pat jis patinka, tik gaminu jį ganėtinai retai. Idealus užkandis, kuris tinka kramsnoti ir su daržovėmis, ir su traškučiais, ir su krekeriais... Esu išmėginusi jau visokiausių skonių, o šį kartą dalinuosi žaliu skoniu. Toks tarsi filmo veikėjo Grinčo humusas. Pagamintas jis yra iš žirnelių, bet skonis tikrai nuostabus.
Tai taipogi nuostabus užkandis šventiniam stalui, iškyloms, į darbą arba mokyklą ir kramsnoti susirangius ant sofos ir žiūrint TV.
1. Iš pradžių į virtuvinį kombainą sudėkite virtus žirnelius, avinžirnius (prieš tai nuvarvinkite skystį, kuriame buvo), pilkite vandenį bei alyvuogių aliejų.
2. Sutrinkite iki norimo glotnumo.
3. Tuomet suberkite druską, sudėkite tahini pastą, įspauskite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
4. Jeigu trūksta druskos arba citrinos sulčių, dar įdėkite pagal savo skonį.
5. Humusą dėkite į dubenėlį ir apibarstykite sezamo sėklomis. Pasilepinkite užkandžiaudami!
Tai taipogi nuostabus užkandis šventiniam stalui, iškyloms, į darbą arba mokyklą ir kramsnoti susirangius ant sofos ir žiūrint TV.
Ingredientai
- išvirti žali žirneliai: 1 stiklinės
- konservuoti avinžirniai: 1 stiklinės (naudojau "Globus")
- vanduo: ketvirtadalio stiklinės
- alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- tahini pasta: 1 šaukšto
- druska: žiupsnelio
- sezamo sėklos
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į virtuvinį kombainą sudėkite virtus žirnelius, avinžirnius (prieš tai nuvarvinkite skystį, kuriame buvo), pilkite vandenį bei alyvuogių aliejų.
2. Sutrinkite iki norimo glotnumo.
3. Tuomet suberkite druską, sudėkite tahini pastą, įspauskite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
4. Jeigu trūksta druskos arba citrinos sulčių, dar įdėkite pagal savo skonį.
5. Humusą dėkite į dubenėlį ir apibarstykite sezamo sėklomis. Pasilepinkite užkandžiaudami!
Veganiškas šokoladinis humusas
Sveika avinžirnių užtepėlė su ciberžole (humusas)
Morkų humusas, keptas orkaitėje
ŽALIASIS PUPŲ HUMUSAS
Traškūs konservuoti avinžirniai su kuminu ir kitais prieskoniais (orkaitėje)
Pieniška bulvių, morkų ir šviežių žalių žirnelių sriuba
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Sushi (kitaip)
HUMMUS SU SAULĖJE DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Silkės užkandukai su avokadu ant krekerių
GREITAS ŠPROTŲ UŽKANDIS
Keptos kiaulienos kepenėlės su daržovėmis ir svogūnais
Avinžirnių sriuba su vištiena
Morkų sultys - nauda ir 2 receptai
Cukinijų salotos su pankoliu, feta sūriu ir kedro riešutais
Šalta graikiška sriuba sufeta sūriu
Japoniški įdaryti kiaušiniai su šoninės traškučiais
Mišrainė su kalmarais ir žirneliais
Šildanti Kalėdų Senelio chai latte
Jažynka - bulvių, morkų ir žirnelių troškinys
Vegetariškas avinžirnių troškinys
Virti avinžirniai su grybais
Trinta svogūnų laiškų ir žirnelių sriuba su imbieru bei parmezano traškučiais
Veganiški ikrai iš chia sėklų, sojos padažo ir nori lapų