Kreminis humusas su jogurtu
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Padažų, užpilų, pagardų receptai

Ingredientai
- Avinžirniai: 400 g (virtų, su skysčiu)
- Česnakai: 2 skiltelės
- Graikiškas jogurtas: 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
- Citrinos sultys: 0,5 vnt.
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
Papildomai (nebūtina):
- Kuminas
- Saldžiojo malta paprika
Recepto paruošimas
1. Jeigu naudojama kokteilinė ar maisto smulkintuvas nėra ypatingai galingi, rekomenduoja nuo avinžirnių pašalinti luobeles, taip humusas pavyks ypatingai kreminis. Žinoma, šį žingsnį galima ir praleisti.
2. Avinžirnius, su visu jų skysčiu, sudėti į maisto smulkintuvą.
3. Sudėti nuluptas česnakų skilteles (jeigu jos labai didelės, rekomenduojama šiek tiek pasmulkinti peiliu).
4. Dėti graikiško jogurto ir įpilti aliejaus.
5. Įspausti šiek tiek citrinos sulčių.
6. Pagardinti druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais.
7. Viską sutrinti iki kreminės tekstūros.
8. Paruoštą humusą perkelti į indą, galima papildomai apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apibarstyti maltu kuminu, malta paprika ar net aitriųjų paprikų dribsniais.
Panašūs receptai

Morkų humusas, keptas orkaitėje

Virtų burokėlių humusas su konservuotais avinžirniais

Sveika avinžirnių užtepėlė su ciberžole (humusas)

Žirnelių humusas

Veganiškas šokoladinis humusas

Kūčių salotos su keptomis daržovėmis ir avinžirniais

ŽALIASIS PUPŲ HUMUSAS

Špinatų humusas

Greita grūdėtos varškės užtepėlė su avokadu

Česnakinis padažas be majonezo

Humusas su kalendromis ir laimu

Džiovintų grybų ir rudųjų pievagrybių paštetas