Sveika avinžirnių užtepėlė su ciberžole (humusas)
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai / Užkandžiai
Norite naujo skonio avinžirnių užtepėlės (humuso) ? Viskas, ką Jūs turėsite padaryti, tai įberti šiek tiek stebuklingosios ciberžolės, kad taip gerai daugeliui pažįstamas užkandis įgautų visiškai naujų atspalvių bei skonių.
Skaniausia tokį humusą patiekti su tortilijų traškučiais.
1. Pirmiausia visas humuso sudedamąsias dalis sutriname smulkintuvu iki vientisos masės.
2. Patiekiame dubenyje, įpylę šiek tiek alyvuogių aliejaus, skrudintų sezamų pastos Tahini bei įbėrę šiek tiek ciberžolės.
3. Tortilijas supjaustome juostelėmis ir sudedame į kepimo indą.
4. Užpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, sezamo sėklų, druskos ir vieną arbatinį šaukštelį ciberžolės. Viską sumaišome ir kepame orkaitėje maždaug 5 minutes.
5. Patiekiame humusą kartu su tortilijų traškučiais ir skanaujame!
Skaniausia tokį humusą patiekti su tortilijų traškučiais.
Ingredientai
- citrinos: 1
- "Santa Maria" malta ciberžolė: 3 valgomųjų šaukštų
- druska
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- konservuoti avinžirniai: 800 gramų
- česnakas: 2 skiltelių
- Tahini pasta: 3 valgomųjų šaukštų
- tortilijos (patiekimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia visas humuso sudedamąsias dalis sutriname smulkintuvu iki vientisos masės.
2. Patiekiame dubenyje, įpylę šiek tiek alyvuogių aliejaus, skrudintų sezamų pastos Tahini bei įbėrę šiek tiek ciberžolės.
3. Tortilijas supjaustome juostelėmis ir sudedame į kepimo indą.
4. Užpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, sezamo sėklų, druskos ir vieną arbatinį šaukštelį ciberžolės. Viską sumaišome ir kepame orkaitėje maždaug 5 minutes.
5. Patiekiame humusą kartu su tortilijų traškučiais ir skanaujame!
Raktažodžiai:
humusas, uztepele, avinzirniai, ciberzole, citrinos, medus, aliejus, cesnakas, tortilijos, tahini pasta
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
HUMMUS SU SAULĖJE DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
ŽALIASIS PUPŲ HUMUSAS
Traškios žuvies tako su mangų gvakamole
Enčilados su vištiena ir špinatais
Švilpikai iš saldžių bulvių
KREVEČIŲ UŽKANDIS
Bulvių suktinukai
Vegetariškas avinžirnių troškinys
Konservuotos keptos paprikos
Kiaulienos nugarinės marinatas
KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS
Palak paneer vegetariškas špinatų troškinys
Vegetariška Korma
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
Traškūs vištienos tako
Coney Island čili dešrainiai
Silkė "Maties" su burokėliais, morkomis ir medumi
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Ispaniška tortilja su kumpiu
Triušio kepenėlės
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
Pad Thai su krevetėmis
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis