Humusas su kalendromis ir laimu
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai

Ingredientai
- Konservuotų avinžirnių: 1 skardinė
- Česnako skiltelė: 1 maža
- Laimas: 1/3 dalies
- Tahini pasta: 1 šaukštelis
- Šviežia kalendra: apie 4 šakelės
- Garam masala prieskoniai (arba malto kumino): 1/2 šaukštelio
- Alyvuogių aliejus: 1 šaukštas
- Druska: žiupsnelis
- Šviežiai maltų pipirų: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Nupilkite pusę skysčio nuo konservuotų avinžirnių ir likusį skystį kartu su avinžirniais supilkite į maisto smulkintuvą.
2. Ten pat suberkite smulkintą česnaką, įspauskite laimo sultis, įdėkite tahini pastą, šviežią kalendrą, garam masala prieskonius (arba maltą kuminą) ir supilkite alyvuogių aliejų.
3. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais.
4. Viską gerai sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite ryškesnės humuso tekstūros, maišykite pulsuojančiai, kol viskas daug maž susimaišys. Jei humusas trinasi sunkiai arba atrodo per sausas, įpilkite kelis šaukštus šalto vandens ir toliau maišykite iki norimos konsistencijos.
5. Patiekite humusą su šviežiais daržovių šiaudeliais (pvz., morkų ar salierų), duonos lazdelėmis arba pita ar naan duonele. Jis taip pat gali būti naudojamas kaip užtepėlė sumuštiniams.
6. Santrauka: Humusas su kalendromis ir laimu – tai lengvai paruošiamas ir sveikas patiekalas, tinkantis tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis ingredientas įvairiuose patiekaluose. Avinžirniai, kaip pagrindinis ingredientas, yra puikus baltymų šaltinis, padedantis palaikyti energiją visai dienai. Pridėjus kalendrą ir laimą, patiekalas tampa dar gaivesnis ir turtingesnis vitaminais bei mineralais. Šį receptą lengva pritaikyti pagal savo skonį, pakeičiant ingredientus ar prieskonius. Humusas yra universalus, todėl jis neabejotinai taps mėgstamu sveikų užkandžių pasirinkimu!
Panašūs receptai











