Greita grūdėtos varškės užtepėlė su avokadu
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Padažų, užpilų, pagardų receptai

Ingredientai
- Grūdėta varškė: 200 g
- Petražolės: sauja (šviežių)
- Kalendros: sauja (šviežių)
- Krapai: sauja (šviežių)
- Bazilikai: sauja (šviežių)
- Avokadai: 1 vnt.
- Česnakai: 1 skiltelė
- Citrinos sultys: 1 valg. š.
- Žiupsnelis druskos
- Šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
Recepto paruošimas
1. Į dubenėlį ar maisto smulkintuvo indą sudėti grūdėtą varške (su skysčiu).
2. Petražolių ir bazilikų lapelius, be kotelių, sudėti prie grūdėtos varškės.
3. Kaledras bei krapus, be kotelių, taip pat sudėti į tą patį indą.
4. Avokadą perpjauti per pusę, išimti kaulą ir minkštimą sudėti prie kitų ingredientų.
5. Įdėti nuluptą česnako skiltelę.
6. Berti druskos, pipirų, įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus.
7. Viską sutrinti rankiniu trintuvu dubenyje arba virtuvinio smulkintuvo pagalba.
8. Ragauti iškart arba laikyti šaldytuve sandariame indelyje iki 3 dienų.
Panašūs receptai

Gardusis paprikų ir pomidorų padažas prie mėsos

Kiaušinių ir paprikos užtepėlė be majonezo

Avokadų padažas - gvakamolė

Kiaušinių ir paprikos užtepėlė be majonezo

Česnakinis padažas be majonezo

Medaus - garstyčių vinegretas daržovių salotoms

Pupelių pagardas prie šviežių daržovių

Jogurto ir agurkų padažas

PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU

Grūdėtos varškės košė su pomidorais ir graikišku jogurtu

Veganiškas Čili troškinys

Gaivi česnakinė krabų lazdelių užtepėlė su kreminiu sūriu