Veganiškas Čili troškinys
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai
Ingredientai
- Svogūnai: 1 vnt.
- Česnakai: 4 skiltelės
- Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
- Tofu: 1 pakelis (150-180 g, "marinated" rūšies)
- Raudonos paprikos: 1 vnt.
- Konservuoti smulkinti pomidorai su raudonėliais: 2 skardinės (gali būti ir paprasta pomidorų tyrė be prieskonių)
- Konservuotos raudonosios pupelės: 1 skardinė
- Konservuoti geltonieji kukurūzai: 1 skardinė
- Vanduo: 150 ml
- Druska: 0,5-1 arb. š.
- Malti pipirai: 0,5 arb. š.
- Malta saldžioji paprika: 1 arb. š.
- Maltas kuminas: 1 arb. š.
- Džiovinti bazilikai: 1 arb. š.
- Malti kajeno pipirai: žiupsnis
- Petražolės: 2 valg. š. (šaldytų arba šviežių)
Recepto paruošimas
1. Susmulkinti nuluptus svogūną ir česnaką.
2. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir sudėti svogūną, česnaką ir apkepti kelias minutes, kol suminkštės.
3. Tuomet į keptuvę sudėti rankomis susmulkintą tofu ir smulkiai pjaustytą papriką.
4. Pakepti 5-8 min arba kol tofu bus šiek tiek apkepęs.
5. Į didelį indą supilti pomidorų gabaliukus iš abiejų skardinių ir sumalti su rankiniu ar kitu trintuvu iki daugmaž vientisos masės.
6. Į didesnį puodą supilti sutrintų pomidorų tyrę, vandenį, suberti visus prieskonius, sudėti pupeles ir kukurūzus ir viską užvirti.
7. Sudėti apkeptą tofu su paprika ir svogūnu, česnaku. Viską išmaišyti. Įberti druskos pagal skonį.
8. Viską užvirti ir ant silpnos ugnies virti apie 5-10 min. Patiekus galima užtarkuoti augalinio sūrio ar užbarstyti maistinių mielių.