Marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais

Kategorija: Užkandžių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais

Paskelbė:

Ingredientai

  • Tofu: 180 g
  • Ilgavaisis agurkas: 1 vnt.
  • Sezamo sėklos: žiupsnelis
  • Aliejus kepimui
  • Krakmolas: 1 v.š
  • Marinatui:
  • Tamsus sojų padažas: 3 v.š
  • Sojų padažas: 3 v.š
  • Ryžių actas: 1 v.š
  • Medus arba klevų sirupas: 1 v.š
  • Pomidorų padažas: 3 v.š
  • Česnakas: 2 skiltelės
  • Tarkuotas imbieras: 1 v.š
  • Čili pipiriukas: 1 vnt.
  • Apelsino sultys: 1 v.š


Recepto paruošimas

1. Tofu gerai nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.

2. Apibarstykite tofu krakmolu, kad iškepus jis taptų traškesnis.

3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite tofu ant vidutinės ugnies, kol jis taps auksinės spalvos.

4. Tuo tarpu, paruoškite marinatą – sumaišykite sojų padažus, ryžių actą, medų arba klevų sirupą, pomidorų padažą, smulkintą česnaką, tarkuotą imbierą, susmulkintą čili pipiriuką ir apelsino sultis.

5. Pakeptą tofu supilkite į marinatą keptuvėje ir dar kelias minutes kaitinkite ant mažos ugnies, kad marinatas įsigertų į tofu gabalėlius.

6. Paruoštą tofu su marinatu perkelkite į kitą indą ir palikite atvėsti.

7. Agurką supjaustykite išilgomis, plonomis juostelėmis. Juosteles suverkite ant bambukinių pagaliukų, ant jų uždėkite atvėsusius tofu kubelius.

8. Užkandį pabarstykite sezamo sėklomis ir patiekite.

9. Santrauka: Šis marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais yra lengvas, maistingas užkandis, puikiai tinkantis veganams ir sveikatai neabejingiems žmonėms. Marinato sudėtis suteikia tofu intensyvaus skonio, o traškus agurkas su sezamo sėklomis prideda gaivumo ir papildomų skonio niuansų.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook