Veganišku įdaru įdaryta saldžioji bulvė su grikiais ir rudosiomis pupelėmis
Kategorija: Bulvių patiekalai / Vegetariški / Veganiški
Šį kartą noriu Jums pristatytą veganišką patiekalą (patiks ne veganams ar vegetarams), kuris labai tinka tingiai dienai, kai norisi, kad orkaitėje didžiąją darbo dalį padarytu už Jus. Pastaruoju metu vienas iš mano pačių mėgstamiausių patiekalų tapo orkaitėje kepta saldžioji bulvė. Bet būtent orkaitėje, o ne kur kitur. Užteks ją nuplauti, po to įdėti į orkaitę bei iškepti. Man ji net skani viena, bet, žinoma, valgome tik ne tik kas skanu, bet ir sotu. Tad saldžioji bulvė su grikiais, rudomis pupelėmis nuostabus pietų arba vakarienės pasirinkimas. Tokį patiekalą itin lengva pagaminti, jis galima net sakyti pasidaro pats, pavyks net virtuvės naujokams! Žinoma, reikia šiek tiek palaukti kol iškepa bulvės, išverda grikiai, bet savo pastangų įdėti daug nereikia, o skonis iš tiesų puikus! Pupelės tiks bet kurios rūšies, bet rudosios turi ganėtinai neutralų skonį, todėl neužgožia skaniųjų saldžiųjų bulvių.
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Nuplauname saldžiąsias bulves, sudedame ant kepimo skardos.
3. Kepame orkaitėje maždaug 40 minučių arba kol lengvai įbesite šakute.
4. Per tą laiką, kol kepa saldžiosios bulvės, pasūdytame vandenyje išverdame grikius.
5. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės temperatūros ir įpilame aliejaus.
6. Kelias minutes pakepame smulkiai pjaustytą papriką.
7. Jeigu naudosite konservuotas pupeles, jas perplauname po šaltu vandeniu, kad neliktų druskos. Pupeles bei grikius suberiame į keptuvę.
8. Įpilame konservuotų pomidorų ir visus prieskonius. Suberiame kukurūzus ir viską išmaišome.
9. Išjungiame kaitrą ir palaikome kelias minutes.
10. Iškeptas bulves įpjauname ir pridedame pasiruošto įdaro. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- saldžiosios bulvės: 4 nedidelės
- nevirti grikiai: dviejų trečdalių stiklinės
- raudonosios paprikos: 1
- šaldyti kukurūzai: 0,5 stiklinės
- rudosios pupelės: 1 skardinės
- smulkinti konservuoti pomidorai: 0,5 stiklinės
- garam masala prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- Himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
- kajeno pipirų milteliai: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
- raudonosios paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Nuplauname saldžiąsias bulves, sudedame ant kepimo skardos.
3. Kepame orkaitėje maždaug 40 minučių arba kol lengvai įbesite šakute.
4. Per tą laiką, kol kepa saldžiosios bulvės, pasūdytame vandenyje išverdame grikius.
5. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės temperatūros ir įpilame aliejaus.
6. Kelias minutes pakepame smulkiai pjaustytą papriką.
7. Jeigu naudosite konservuotas pupeles, jas perplauname po šaltu vandeniu, kad neliktų druskos. Pupeles bei grikius suberiame į keptuvę.
8. Įpilame konservuotų pomidorų ir visus prieskonius. Suberiame kukurūzus ir viską išmaišome.
9. Išjungiame kaitrą ir palaikome kelias minutes.
10. Iškeptas bulves įpjauname ir pridedame pasiruošto įdaro. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
bulves, grikiai, saldziosios bulves, paprikos, kukuruzai, pupeles, pomidorai, prieskoniai, druska, pipirai, idarytos bulves
Įdaryta bulvė su tunu ir raugintais agurkėliais - net nenaudosim majonezo!
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
TRINTA KEPTŲ DARŽOVIŲ SRIUBA
Burokelių mišrainė su pupelėmis
Burokėlių mišrainė su pupelėmis - kiek kitaip nei įprastai!
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Rūkytų dešrelių troškinys su pupelėmis ir daržovėmis
Bulvių puselės su lašiša ir kreminio sūrio/jogurto užtepėle
Čiki veganiška pica su saldžiųjų bulvių pagrindu, avokadais ir alyvuogėmis
Vištiena orkaitėje su raugintais kopūstais
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
Labai soti mišrainė su pupelėmis ir kumpiu - skani ir viena!
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Kaimiškos keptos bulvinės bandelės iš vaikystės
BULVIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS
Orkaitėje kepti baklažanai su aštriu padažu
Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių, tiek kasdieniam stalui
Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių stalui, tiek kasdieniniam stalui
Varške ir lašiša įdarytos bulvės
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Bulvių plokštainis su grikiais ir grybais
Jūros lydekos filė kepta orkaitėje