MIEŽIŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR TOFU
Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

- skaldytos miežių kruopos: 200 mililitrų (naudojau ekologiškas Ekofrisa)
- pievagrybiai: 130 gramų
- tofu: 100 gramų
- svogūnai: 1 (mažo)
- daržovių sultinys: ketvirtadalio kubelio
- druska
- aliejus (kepimui)
- Iš pradžių skaldytas miežių kruopas perplaukite su šiltu vandeniu, kol pradės bėgti ganėtinai skaidrus. Berkite į 400 mililitrų verdančio vandens. Įdėkite ketvirtadalį sultinio kubelio bei virkite ant mažos ugnies maždaug 15–20 minučių vis pamaišydamos. Eigoje, jeigu reikia, įpilkite dar 200 mililitrų vandens.
- Per tą laiką, kol verda skaldytos miežių kruopos, aliejuje apkepinkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius bei mažais gabaliukais supjaustytą tofu. Įberkite šiek tiek druskos. Pirmiausia kepkite ant mažos ugnies, o po to padidinkite kad apskrustų. Po maždaug 10–12 minučių suberkite smulkiai supjaustytą svogūną bei dar kelias minutes pakepinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies.
- Paskui suberkite kepintus produktus į košę bei gerai išmaišykite. Patiekite ir skanaukite!
Panašūs receptai

PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR DARŽOVĖMIS

Ryžių ir grikių košė "Gardžioji"

VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ

Perlinių kruopų košė su pakeptais pievagrybiais

Ryžių ir grikių košė su morkomis bei svogūnais

Sorų kruopų košė su šonine, parmezanu ir kiaušiniu

GRIKIŲ KOTLETAI (VOS 5 INGREDIENTAI)

ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU

Kreminė kukurūzų košė su pievagrybiais ir špinatais (arba kale kopūstais)

Grikių ir ryžių košė su morkomis

Grybų padažas

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS