Veganiškas Mac and Cheese su moliūgų padažu
Kategorija: Vegetariški / Veganiški / Makaronai, pica / Daržovių patiekalai
Ingredientai
- Makaronai: 200 g (nevirti)
- Alyvuogių aliejus
- Tofu: 180 g (geriau tiks „marinated“ ar kitos rūšies, bet ne natūralus)
- Raudonoji paprika: 70 g
- Morkos: 80 g. (tarkuotos)
- Svogūnai: 1 vnt.
- Česnakai: 4 skiltelės
- Konservuoti saulėje džiovinti pomidorai: 50 g
- Sviestinio moliūgo tyrė: 250 g (gali būti ir kitoks moliūgas)
- Kokosų pienas/kremas: 200 ml
- Džiovintas šalavijas: 1 arb. š.
- Malta rūkyta saldžioji paprika: 0,5 arb. š.
- Druska: 0,5 arb. š.
- Pipirai: 0,5 arb. š.
- Džiūvėsėlių trupiniai: šiek tiek
- Švieži krapai: sauja
Recepto paruošimas
1. Moliūgų tyrei pagaminti – orkaitėje keptą moliūgą be žievės sumalti iki tyrės.
2. Apkepui orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
3. Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės.
4. Į keptuvę įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinti.
5. Sudėti svogūną, česnaką ir pakepti 2-3 minutes.
6. Tada sudėti pjaustytą papriką, rankomis sutrupintą tofu, tarkuotas morkas ir smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, pakepti 7-10 min. arba kol tofu ir daržovės vos apskrus.
7. Taip pat įberti šiek tiek druskos ar prieskonių mišinio.
8. Moliūgo tyrę sumaišyti su kokosų pienu, šalaviju, malta paprika, druska ir pipirais – galima visa tai sumalti trintuvu.
9. Tofu mišinį sumaišyti su virtais makaronais, smulkintais krapais ir moliūgų tyre su prieskoniais.
10. Kepimo skardą patepti su šiek tiek aliejaus.Į ją sudėti visą makaronų mišinį ir apibarstyti su šiek tiek džiūvėsėlių trupinių. Kepti apie 30 min. arba kol viršus lengvai apskrus.