Veganiškas terijaki tofu dubuo du daržovėmis

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Veganiškas terijaki tofu dubuo du daržovėmis

Paskelbė:
26 Rugsėjo 2022
Kai visiškai nėra laiko arba didžiulio noro gamintis kažkokį įmantrų patiekalą, bet tuo pačiu visai nesinori ir prisivalgyti kokio nesveiko maisto, mane visada išgelbėja - dubuo (bowl’as). Kuo jis būna ryškesnis, kuo daugiau ingredientų, tuo gaunasi skaniau bei patraukliau akiai. 

Tad šios dienos veganiškas tofu dubuo - paprastas, spalvingas bei iš tiesų skanus. Galiu garantuoti, kad patiks ne tik veganams ar vegetarams, bet ir visiems, kas nori išmėginti įvairiausią pasaulio virtuvę.



Ingredientai



  • kietasis tofu: 1 pakelio

  • Terijaki marinatui:
    • sojos padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto
    • sezamų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 1 skiltelės (susmulkiname)
  • Daržovėms:
    • brokoliai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
    • raudonosios paprikos: 1
    • geltonosios paprikos: 1
    • mažos ("baby") morkos: 1 saujos
    • vyšniniai pomidorai: 1 saujos
    • sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia tofu išimame iš pakuotės ir įvyniojame tofu į popierinį rankšluostį.
2. Tada ant viršaus uždedame sunkesnį daiktą ir palaikome maždaug 15 minučių, kol tofu išsausės.
3. Po to tofu supjaustome maždaug 1,5 centimetro dydžio kubeliais.
4. Marinato ingredientus užpilame ant tofu. Palaikome bent jau 15 minučių.
5. Paskui įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros, įpilame aliejaus ir suberiame tofu.
6. Kepti maždaug 5-7 minutes. Tofu kubeliai privalo tapti gražios auksinės spalvos, taip pat šiek tiek apskrusti.
7. Daržovės: Daržovės išverdame garuose, išskyrus vyšninius pomidorus.
8. Daržoves ir tofu apibarstome sezamo sėklomis. Patiekiame su vyšniniais pomidorais ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: