Veganiškas terijaki tofu dubuo du daržovėmis
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Kai visiškai nėra laiko arba didžiulio noro gamintis kažkokį įmantrų patiekalą, bet tuo pačiu visai nesinori ir prisivalgyti kokio nesveiko maisto, mane visada išgelbėja - dubuo (bowl’as). Kuo jis būna ryškesnis, kuo daugiau ingredientų, tuo gaunasi skaniau bei patraukliau akiai.
Tad šios dienos veganiškas tofu dubuo - paprastas, spalvingas bei iš tiesų skanus. Galiu garantuoti, kad patiks ne tik veganams ar vegetarams, bet ir visiems, kas nori išmėginti įvairiausią pasaulio virtuvę.
1. Pirmiausia tofu išimame iš pakuotės ir įvyniojame tofu į popierinį rankšluostį.
2. Tada ant viršaus uždedame sunkesnį daiktą ir palaikome maždaug 15 minučių, kol tofu išsausės.
3. Po to tofu supjaustome maždaug 1,5 centimetro dydžio kubeliais.
4. Marinato ingredientus užpilame ant tofu. Palaikome bent jau 15 minučių.
5. Paskui įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros, įpilame aliejaus ir suberiame tofu.
6. Kepti maždaug 5-7 minutes. Tofu kubeliai privalo tapti gražios auksinės spalvos, taip pat šiek tiek apskrusti.
7. Daržovės: Daržovės išverdame garuose, išskyrus vyšninius pomidorus.
8. Daržoves ir tofu apibarstome sezamo sėklomis. Patiekiame su vyšniniais pomidorais ir skanaujame!
Tad šios dienos veganiškas tofu dubuo - paprastas, spalvingas bei iš tiesų skanus. Galiu garantuoti, kad patiks ne tik veganams ar vegetarams, bet ir visiems, kas nori išmėginti įvairiausią pasaulio virtuvę.
Ingredientai
- kietasis tofu: 1 pakelio
- Terijaki marinatui:
- sojos padažas: 4 valgomųjų šaukštų
- ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto
- sezamų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- česnakas: 1 skiltelės (susmulkiname)
- Daržovėms:
- brokoliai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
- raudonosios paprikos: 1
- geltonosios paprikos: 1
- mažos ("baby") morkos: 1 saujos
- vyšniniai pomidorai: 1 saujos
- sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia tofu išimame iš pakuotės ir įvyniojame tofu į popierinį rankšluostį.
2. Tada ant viršaus uždedame sunkesnį daiktą ir palaikome maždaug 15 minučių, kol tofu išsausės.
3. Po to tofu supjaustome maždaug 1,5 centimetro dydžio kubeliais.
4. Marinato ingredientus užpilame ant tofu. Palaikome bent jau 15 minučių.
5. Paskui įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros, įpilame aliejaus ir suberiame tofu.
6. Kepti maždaug 5-7 minutes. Tofu kubeliai privalo tapti gražios auksinės spalvos, taip pat šiek tiek apskrusti.
7. Daržovės: Daržovės išverdame garuose, išskyrus vyšninius pomidorus.
8. Daržoves ir tofu apibarstome sezamo sėklomis. Patiekiame su vyšniniais pomidorais ir skanaujame!
Raktažodžiai:
tofu, sojos padazas, ryziu actas, veganiska, aliejus, cukrus, cesnakas, brokoliai, paprikos, morkos, sezamo seklos, vysniniai pomidorai
Veganiškas - Indiškas palak tofu panyras su špinatais ir žirneliais
Keptas veganiškas sūrio tortas su bananais ir šilauogėmis
Vegetariška Tofu kiaušinienė
Yaki udon makaronai su vištiena, morkomis ir pievagrybiais
"TOFU" IEŠMELIAI
Tofu sūrio pyragas su mangais
Keto konjac makaronai su tofu
MIEŽIŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR TOFU
Tofu ir avinžirnių stir fry
Veganiškas avietinis kokteilis su ryžių ir bolivinių balandų gėrimu bei bananu
Veganiški šokoladiniai sūreliai
Veganiski virtinukai - labai skanus
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
Veganiški virtinukai
Jūros dumblių užkandis: sūrio skonio traškučiai
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Veganiškas daržovių ir raudonųjų lęšių troškinys
Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!
Veganiškas Tempė (Tempeh) "šašlykas" be glitimo keptas keptuvėje
Pad Thai su krevetėmis