Veganiškas - Indiškas palak tofu panyras su špinatais ir žirneliais

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Veganiškas - Indiškas palak tofu panyras su špinatais ir žirneliais

Paskelbė:
30 Rugpjūčio 2022
Toks patiekalas yra iš mano labai mėgstamos, a la indiško stiliaus, serijos. Visai nedaug ingredientų ir greitai pagaminamas. Vietoje panyro aš naudojau tofu, taip pat, mano asmenine nuomone, šiame patiekale dera ir žalieji žirneliai. Gavosi kiek neįprastas, bet nuostabaus skonio patiekalas. Patiekiau su virtais ryžiais ir pomidorais.



Ingredientai



  • tofu: 1 pakelio
  • garam masala prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • ciberžolė (kurkuma): 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Himalajų druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio


  • Špinatų kariui: 
    • švieži špinatai: 70 gramų
    • šaltas vanduo: trečdalio stiklinės
    • kokosų pienas: dviejų trečdalių stiklinės
    • garam masala prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • ciberžolė (kurkuma): 0,5 arbatinio šaukštelio
    • Himalajų druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • malta kalendra: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • maltas kuminas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: iš trečdalio citrinos
    • česnakas: 1 skiltelės
    • imbiero šaknis: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus arba klevų sirupas: 1 valgomojo šaukšto
    • kokosų arba kukurūzų miltai/krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • šaldyti žirneliai: 1 stiklinės
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto (kepimui)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia nusausiname tofu ir supjaustome.
2. Tada dubenyje sumaišome su prieskoniais. Palaikome maždaug 10 minučių.
3. Keptuvėje, įkaitintoje iki vidutinės temperatūros, įpilame aliejaus.
4. Suberiame tofu ir pakepame maždaug 4-5 minutes arba kol tofu šiek tiek paruduoja.
5. Tada į maisto procesorių suberiame visus špinatų kario ingredientus, prieskonius, išskyrus kokosų pieną. Sutriname iki piurė.
6. Tuomet piurė, kokosų pieną ir žirnelius supilame į keptuvę. Ant nedidelės kaitros troškiname maždaug 10-15 minučių. Masė turi būti tiršta. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: