Veganiškas - Indiškas palak tofu panyras su špinatais ir žirneliais
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Toks patiekalas yra iš mano labai mėgstamos, a la indiško stiliaus, serijos. Visai nedaug ingredientų ir greitai pagaminamas. Vietoje panyro aš naudojau tofu, taip pat, mano asmenine nuomone, šiame patiekale dera ir žalieji žirneliai. Gavosi kiek neįprastas, bet nuostabaus skonio patiekalas. Patiekiau su virtais ryžiais ir pomidorais.
1. Pirmiausia nusausiname tofu ir supjaustome.
2. Tada dubenyje sumaišome su prieskoniais. Palaikome maždaug 10 minučių.
3. Keptuvėje, įkaitintoje iki vidutinės temperatūros, įpilame aliejaus.
4. Suberiame tofu ir pakepame maždaug 4-5 minutes arba kol tofu šiek tiek paruduoja.
5. Tada į maisto procesorių suberiame visus špinatų kario ingredientus, prieskonius, išskyrus kokosų pieną. Sutriname iki piurė.
6. Tuomet piurė, kokosų pieną ir žirnelius supilame į keptuvę. Ant nedidelės kaitros troškiname maždaug 10-15 minučių. Masė turi būti tiršta. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- tofu: 1 pakelio
- garam masala prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- ciberžolė (kurkuma): 0,5 arbatinio šaukštelio
- Himalajų druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- Špinatų kariui:
- švieži špinatai: 70 gramų
- šaltas vanduo: trečdalio stiklinės
- kokosų pienas: dviejų trečdalių stiklinės
- garam masala prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- ciberžolė (kurkuma): 0,5 arbatinio šaukštelio
- Himalajų druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- malta kalendra: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- maltas kuminas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- citrinos sultys: iš trečdalio citrinos
- česnakas: 1 skiltelės
- imbiero šaknis: 1 valgomojo šaukšto
- cukrus arba klevų sirupas: 1 valgomojo šaukšto
- kokosų arba kukurūzų miltai/krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
- šaldyti žirneliai: 1 stiklinės
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nusausiname tofu ir supjaustome.
2. Tada dubenyje sumaišome su prieskoniais. Palaikome maždaug 10 minučių.
3. Keptuvėje, įkaitintoje iki vidutinės temperatūros, įpilame aliejaus.
4. Suberiame tofu ir pakepame maždaug 4-5 minutes arba kol tofu šiek tiek paruduoja.
5. Tada į maisto procesorių suberiame visus špinatų kario ingredientus, prieskonius, išskyrus kokosų pieną. Sutriname iki piurė.
6. Tuomet piurė, kokosų pieną ir žirnelius supilame į keptuvę. Ant nedidelės kaitros troškiname maždaug 10-15 minučių. Masė turi būti tiršta. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
tofu, prieskoniai, ciberzole, druska, spinatai, vanduo, kokosu pienas, kalendra, kuminas, cesnakas, imbiero saknis, zirneliai, aliejus
Kiaušinių mišrainė su kalakutienos kumpiu
Kiaušinių mišrainė su kalakutienos kumpiu
Raudonų serbentų pagardas
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
Veganezas - veganiškas majonezes
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Veganiška bananų duona - pyragas
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Šokoladinis pyragas keptas puodelyje - mikrobangėje
SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS
Marinuoti salierų stiebai
Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas
Keptas veganiškas sūrio tortas su bananais ir šilauogėmis
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI
Tofu sūrio pyragas su mangais
Toskanietiška lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais
MIEŽIŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR TOFU
Vištienos shawarma kebabas su bulvytėmis fri oro gruzdintuvėje
Daržovių troškinys - indiškas ryžių plovas su žirneliais, morkomis ir panyru
Veganiski virtinukai - labai skanus
Veganiški virtinukai
Žaliavalgiškas riešutų ir sėklų majonezas
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Įdaryti baklažanai su vištiena, daržovėmis ir feta sūriu