Veganiškas lęšių karis su kokosų pienu

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai


Veganiškas lęšių karis su kokosų pienu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Lęšiai: 200 g (nevirti)
  • Vanduo: 450 ml
  • Daržovių sultinio kubelis: 1 vnt. (svarbu patikrinti instrukcijas ant pakelio ir naudoti tiek sultinio, kiek nurodyta pusei litro vandens)
  • Kokosų pienas: 1 skardinė (pilno riebumo, 400 ml)
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Česnakai: 4 skiltelės
  • Morkos: 2 vnt. (vidutinio dydžio, nuluptų svoris 220 g.)
  • Raudonoji paprika: 1 vnt.
  • Maltas kuminas: 1 arb. š.
  • Karis: 1 arb. š.
  • Malta ciberžolė: 1 arb. š.
  • Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
  • Ryžiai: patiekimui
  • Druska: jei reikia papildomai


Recepto paruošimas

1. Lęšius užpilti vandeniu (maždaug dvigubai ar kiek daugiau vandens nei pačių lęšių) ir palaikyti brinkti per naktį arba bent kelias valandas prieš gaminant troškinį.

2. Česnaką, svogūną ir papriką supjaustyti smulkiais gabaliukais.

3. Morkas nuskusti ir taip pat supjaustyti nedideliais gabaliukais.

4. Į keptuvę įpilti apie šaukštą aliejaus ir įkaitinti. Sudėti smulkintus svogūną ir česnaką. Kepti apie 4-5 minutes arba kol suminkštės ir pradės geltonuoti.

5. Jeigu naudojama keptuvė didelė – galima visą troškinį daryti joje, arba – visą procesą perkelti į puodą. Į keptuvę/puodą kartu su keptu svogūnu, česnaku sudėti smulkintą papriką ir morkas.

6. Suberti išmirkytus ir nuplautus lęšius, supilti vandenį ir kokosų pieną. Jei kokosų pienas skardinėje pavirtęs į kremą – jis išsilydys verdant.

7. Į puodą įdėti sultinio kubelį.

8. Kartu į keptuvę sudėti prieskonius – karį, kuminą ir maltą ciberžolę. Viską kaitinti ant vidutinės ugnies, kol užvirs.

9. Tada ant mažos ugnies troškinti apie 25 minutes, pridengus su dangčiu ir vis pamaišant. Jei lęšiai nebuvo mirkyti vandenyje, gali reikėti troškinti 30-35 minutes.

10. Prieš patiekiant paragauti ar netrūksta druskos.

11. Patiekti su virtais ryžiais, galima apibarstyti sezamo sėklomis ar šviežiomis petražolėmis, apšlakstyti šviežios citrinos sultimis.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook