"TOFU" IEŠMELIAI

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


"TOFU" IEŠMELIAI

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • švelniai sūdytas sojų sūris: 500 gramų (gali būti su kmynais ar krapais)
    • raudonosios paprikos: 0,5 (išvalytomis sėklomis)
    • geltonosios paprikos: 0,5 (išvalytomis sėklomis)
    • cukinijos: 0,5 jaunutės (nedidelio skersmens)
    • brokoliai: kelių žiedynų
    • druska (pagal skonį, priklausomai nuo "tofu", gali ir neprireikti)
    • malti juodieji pipirai: 0,5 šaukštelio
    • augalinis aliejus (kepimui)
    • mediniai iešmeliai: 10
    • sojos padažas: kelių šaukštų (nėra būtina)
  1. Iš pradžių sojų sūrį supjaustome maždaug 1-1,5 centimetro storio kvadratėliais. Patrumpiname brokolių žiedynų kotelius, perpjauname žiedynus išilgai pusiau. Cukiniją supjaustome riekelėmis, papriką - sojų sūrio kvadratėlių dydžio gabaliukais. Veriame po gabaliuką sojų sūrio ant medinių iešmelių sluoksniuodamos su daržovėmis. Iešmelio turinį gerai suspaudžiame, kad nebūtų tarpų.
  2. Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų. Dedame po kelis iešmelius bei apkepame visas keturias iešmelio puses po maždaug 1,5-2 minutes ant nedidelės ugnies. Kepame uždengusios keptuvę, kad suminkštėtų daržovės. Iešmelius kepdamos pabarstome druska, prieš pabaigą - maltais juodaisiais pipirais. Patiekiame po kelis iešmelius su virtais ryžiais, apšlaksčiusios sojų padažu. Skanaujame!
  3. Pastebėjimas: "Tofu" yra sojų pupelių sūris. Sojų pieną, varškę, sūrį ir jogurtą naudoja savo racione veganai, keičiantys jais ne tik gyvulinės kilmės, bet ir pieniškus produktus.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: