Tofu iešmeliai su daržovėmis

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai


Tofu iešmeliai su daržovėmis

Paskelbė:

Ingredientai

  • švelniai sūdytas sojų sūris tofu: 500 gramų (gali būti su kmynais arba krapais)
  • raudonosios ir geltonosios paprikos: po 0,5 (išvalytomis sėklomis)
  • cukinijos: 0,5 jaunutės nedidelio skersmens
  • brokolių žiedynai: kelių
  • druska: pagal skonį (jeigu tofu stiprokai sūdytas, druskos gali ir neprireikti)
  • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • augalinis aliejus (kepimui)
  • mediniai iešmeliai: 10
  • sojos padažas: kelių šaukštų (nėra būtina)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sojų sūrį supjaustome maždaug 1-1,5 centimetro storio kvadratėliais.

2. Tada patrumpiname brokolių žiedynų kotelius, perpjauname žiedynus išilgai pusiau.

3. Cukiniją supjaustome riekelėmis, papriką - sojų sūrio kvadratėlių dydžio gabaliukais.

4. Tuomet veriame po gabaliuką sojų sūrio ant iešmelių sluoksniuodami su daržovėmis. Iešmelio turinį gerai suspaudžiame, kad nebūtų tarpų.

5. Keptuvėje įkaitiname aliejų.

6. Dedame po kelis iešmelius ir apkepame visas keturias iešmelio puses po maždaug 1,5-2 minutes ant nedidelės kaitros. Kepame uždengę keptuvę, kad suminkštėtų daržovės.

7. Iešmelius kepdami pabarstome druska, pabaigoje - maltais juodaisiais pipirais.

8. Patiekiame po kelis iešmelius su virtais ryžiais, apšlakstę sojų padažu. Skanaujame!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook