Vegetariška Tofu kiaušinienė
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Neseniai sulaukiau tokio įdomaus prašymo iš skaitytojos, kad sugalvočiau, kaip pasigaminti kiaušinienę veganiškai, nes ji jos labai pasiilgo. O kaip žinia, veganai nevalgo kiaušinių. Teko gerokai pasukti galvą, kuom gi pakeisti kiaušinius. Geriausias sprendimas pasirodė naudoti Tofu. Galiu pasakyti, kad skonis tikrai priminę kiaušinienę ir gavosi labai skanūs pusryčiai. Pamėginkite ir Jūs. Manau neliksite nusivylę.
1. Pirmiausia sutrink turimą Tofu sūrį šakutės pagalba ir suberkite į keptuvę.
2. Viena virtuvės šefė pamokė, kad reikia trumpai pakepinti prieskonius aliejuje, keptuvės pakraštyje, norint, kad stipriau atskleistų jų aromatas - tai tikrai veikia. Taip ir padarykite.
3. Pačioje pabaigoje sudėkite rukolą ir gerai išmaišykite. Sukrėskite į lėkštę galutinį produktą ir užbarstykite maistinėmis mielėmis, kurios suteikia sūrio poskonį. Skanaukite!
4. Pastebėjimas: Aš labai mėgstu karį, beveik visur ir beveik visada. Tik jo dėka manoji "kiaušinienė" gavosi tarsi pienių geltonumo. Jeigu Jūs su kariu nedraugaujate, tai tofu gausis baltas ir panašesnis į feta sūrio patiekalą.
Ingredientai
- Tofu: 250 gramų
- svogūnai: 1
- sūrūs žemės riešutai
- švieži rukolos lapai: 1 saujos (tiesiog būtina, nes labai pagyvina skonį)
- pasirinktinai mėgstami prieskoniai (naudoju pipirus, druską, maltą muskato riešutą, karį bei džiovintų žolelių mišinį)
- alyvuogių aliejus
- pasirinktos daržovės (nėra būtina; aš naudoju alyvuoges bei svogūnus)
- maistinės mielės pagardinimui
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sutrink turimą Tofu sūrį šakutės pagalba ir suberkite į keptuvę.
2. Viena virtuvės šefė pamokė, kad reikia trumpai pakepinti prieskonius aliejuje, keptuvės pakraštyje, norint, kad stipriau atskleistų jų aromatas - tai tikrai veikia. Taip ir padarykite.
3. Pačioje pabaigoje sudėkite rukolą ir gerai išmaišykite. Sukrėskite į lėkštę galutinį produktą ir užbarstykite maistinėmis mielėmis, kurios suteikia sūrio poskonį. Skanaukite!
4. Pastebėjimas: Aš labai mėgstu karį, beveik visur ir beveik visada. Tik jo dėka manoji "kiaušinienė" gavosi tarsi pienių geltonumo. Jeigu Jūs su kariu nedraugaujate, tai tofu gausis baltas ir panašesnis į feta sūrio patiekalą.
Raktažodžiai:
tofu, svogunai, zemes riesutai, riesutai, rukolos lapai, kiausiniene, kiausiniai, darzoves, alyvuoges
MIEŽIŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR TOFU
"TOFU" IEŠMELIAI
13 virtuvės gudrybių, kurias ne visada žino net patyrusios šeimininkės
Tofu sūrio pyragas su mangais
Vokiška kiaušinienė
Sumuštinis su kiaušiniene, pomidoru ir baziliku
Veganiski virtinukai - labai skanus
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Silkė su saulėgrąžomis
Kiaušinienė su lašiša ir špinatais
Salotos su braškėmis ir burata sūriu
Prieskoninis aliejus salotoms
Kiaušinių plaktienė su grietine ir kiaulienos smegenimis
Veganiški šaltibarščiai su ridikėliais
Kiaušinienė pomidoruose
Rytietiška kiaušinienė su pomidorais - Shakshuka
Veganiški virtinukai
Stulbinantys pusryčiai: picos skonio blynai
Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže
Naminis tepamas lydytas sūrelis (be kiaušinių)
RECEPTAS: DARŽOVIŲ "KOTLETAI"
Skanus cepelinų padažas su spirgučiais
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Kaip sustiprinti imunitetą: trys paprasti receptai