Tofu ir avinžirnių stir fry

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Tofu ir avinžirnių stir fry

Paskelbė:
18 Rugsėjo 2022
Aš labai mėgstu tiek tofu, tiek avinžirnius. Tad sujungiau juos abu į vieną nuostabų stir fry patiekalą. Gavosi kažkas fantastiško, tad dalinuosi su Jumis visais šiuo nuostabiu receptu! 



Ingredientai



  • 180 g rūkyto tofu;
  • skardinė konservuotų avinžirnių;
  • 7-8 dideli pievagrybiai;
  • druskos, pipirų;
  • ryžių makaronų
  • 1,5 valgom. šaukšt. riešutų sviesto;
  • 2,valgom. šaukšt. sojų padažo;
  • 1,5 valgom. šaukšt. saldiklio – rudojo cukraus ar mėgstamo sirupo (agavų, klevų);
  • 1-2 skiltelės česnako;
  • pusės citrinos sulčių;
  • šlakelio vandens;
  • svogūnų laiškų;
  • čili pipiro;
  • sezamų sėklų;


Recepto paruošimas



1. Apkepame kubeliais pjaustytą tofu, sudedame avinžirnius ir pjaustytus pievagrybius, lengvai pasūdome.
2. Ryžių makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakelio ir sudedame į keptuvę.
3. Supilame padažą, kurį sumaišome iš riešutų sviesto, sojų padažo, saldiklio, citrinų sulčių, smulkinto česnako ir šlakelio vandens norimam skystumui išgauti.
4. Pakepame apie minutę, kol padažas sušils.
5. Perkeliame į lėkštę ir pabarstome svogūnų laiškais, čili pipiro griežinėliais ir sezamo sėklomis. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: