Skaniausia veganiška tortilija su sojų faršu
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Man dažnai tenka bendrauti su veganais ir su vegetarais (pati labai mėgstu mėsą, tai kažin ar kada ja tapsiu, nors maisto racione atsiranda įvairiausių patiekalų labai dažnai, kurie tinka ir tiems ir tiems). Labai dažnai iš veganų girdžiu klausimą, o ir pačiai kartais tenka labai gerai pagalvoti - ką reiktų pagaminti kai atvyksta svečių, kurie yra visavalgiai.
Taigi, bėkime prie recepto. Recepto instrukcijose taip pat paminėsiu, kokius mėgstamus prieskonius renkuosi, kad skonis pakylėtų iki dangaus. ;)
1. Vieni iš mano labai pamėgtų prieskonių, kurių visada turiu namie.
2. Ir antrieji, kurie taip pat labai patinka, visa šeima juos labai giria, tikiuosi, kad patiks ir Jums.
3. Paruoškite sojų faršą: Užpilkite jį verdančiu vandeniu, įberkite mėgstamų prieskonių (pvz.: kario, vištienos prieskonių), aš aukščiau parodžiau kokius šioms tortilijoms naudoju aš, bet galite rinktis ir savo mėgstamus.
4. Uždenkite ir palaikykite maždaug 10 minučių.
5. Supilkite viską į keptuvę ir pavirkite kol vanduo išsigaruos.
6. Tada įpilkite šlakelį aliejaus, įspauskite česnaką, suberkite pasirinktus prieskonius, viską gerai išmaišykite ir patroškinkite dar kelias minutes.
7. Įpilkite keletą šaukštų pomidorų padažo, viską gerai išmaišykite.
8. Tortilijos paplotėlį patepkite majonezu arba majonezo padažu, dėkite salotas, sojų faršą, daržoves, ant viršaus galite užbarstyti šiek tiek sūrio, o jeigu nenaudosite sūrio - užtepkite dar šiek tiek padažo (nebūtina).
9. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 7-10 minučių, kol tortilija apskrus arba specialioje sumuštinių keptuvėje. Variantas sumuštinių keptuvėje, nuotraukoje žemiau. :) Skanaus!
Taigi, bėkime prie recepto. Recepto instrukcijose taip pat paminėsiu, kokius mėgstamus prieskonius renkuosi, kad skonis pakylėtų iki dangaus. ;)
Ingredientai
- prieskonių
- sojų faršo
- česnako: poros skiltelių
- pomidorų padažo
- aliejaus (kepimui)
- jalapeno (aš mėgstu daug, bet nemėgstantys aštriai gali ir nedėti)
- raudonosios paprikos
- pomidorų
- marinuotų agurkų
- veganiško majonezo
- veganiško sūrio (nėra būtina)
- mėgiamų salotų
Recepto paruošimas
1. Vieni iš mano labai pamėgtų prieskonių, kurių visada turiu namie.
2. Ir antrieji, kurie taip pat labai patinka, visa šeima juos labai giria, tikiuosi, kad patiks ir Jums.
3. Paruoškite sojų faršą: Užpilkite jį verdančiu vandeniu, įberkite mėgstamų prieskonių (pvz.: kario, vištienos prieskonių), aš aukščiau parodžiau kokius šioms tortilijoms naudoju aš, bet galite rinktis ir savo mėgstamus.
4. Uždenkite ir palaikykite maždaug 10 minučių.
5. Supilkite viską į keptuvę ir pavirkite kol vanduo išsigaruos.
6. Tada įpilkite šlakelį aliejaus, įspauskite česnaką, suberkite pasirinktus prieskonius, viską gerai išmaišykite ir patroškinkite dar kelias minutes.
7. Įpilkite keletą šaukštų pomidorų padažo, viską gerai išmaišykite.
8. Tortilijos paplotėlį patepkite majonezu arba majonezo padažu, dėkite salotas, sojų faršą, daržoves, ant viršaus galite užbarstyti šiek tiek sūrio, o jeigu nenaudosite sūrio - užtepkite dar šiek tiek padažo (nebūtina).
9. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 7-10 minučių, kol tortilija apskrus arba specialioje sumuštinių keptuvėje. Variantas sumuštinių keptuvėje, nuotraukoje žemiau. :) Skanaus!
Raktažodžiai:
prieskoniai, farsas, soju farsas, veganiska tortilija, tortilija, cesnakas, pomidoru padazas, jalapenas, paprikos, pomidorai, agurkai, marinuoti agurkai, majonezas, veganiskas majonezas, suris, veganiskas suris, salotos
Keptuvėje kepti jūros lydekos kepsniai
Čirviniai blynai su obuoliais
Morkų sultys - nauda ir 2 receptai
KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi
Užkepti nachos čipsai orkaitėje su faršu ir sūriu
Pilno grūdo makaronai su vištiena
Kepti pievagrybiai
Vegetariški balandėliai be mėsos
Keptuvėje kepti pievargybiai su grietine ir soja
6 vaisiai, kurie būtini mūsų organizmui kasdien
Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais
Perlinių kruopų košė su bulvių tarkiais
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Kaip greitai atšildyti šaldytą mėsą arba žuvį?
Kiaulienos kotletai su traškia plutele
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Kepti bananai su medumi
Niekada neišmeskite sudygusių česnakų. Tai - neatleistina klaida!
Vegetariški raudonųjų lęšių miltų paplotėliai
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Mai tai - alkoholinis kokteilis su romu
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)