Veganiški sojų kukuliai su pievagrybiais ir sojos grietinėlės padažu
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Sojų kukuliai su pievagrybių bei sojos grietinėlės padažu, tai labai skanus ir sotus veganiškas patiekalas. Nors aš pati labai mėgstu mėsą, bet būtinai šį patiekalą įtrauksiu kartas nuo karto į savo meniu, nes reikia pripažinti, kad jie labai nustebino mane iš teigiamos pusės. Pats patiekalas lengvai paruošiamas, todėl pavyks net virtuvės naujokams.
1. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų.
2. Sudėkite sojos kukulius ir kepinkite maždaug 10-15 minučių iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
3. Po to pabarstykite susmulkintu česnaku bei imbieru. Išjunkite kaitrą.
4. Kitoje keptuvėje ištirpinkite vegan block.
5. Sudėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius, susmulkintą česnako skiltelę ir šiek tiek pakepinkite.
6. Supilkite sojų grietinėlę ir pabarstykite druska. Pakaitinkite kelias minutes.
7. Po to į lėkštę dėkite sojų kukulius ir apipilkite pievagrybių padažu.
8. Aš šalia dar patiekiau didelę krūvą salotų: salotų miksas, agurkas ir pomidoras. Viską apšlaksčiau citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus bei klevų sirupo padažu. Skanaus!
Ingredientai
- sojos kukuliai: ~300 gramų
- pievagrybiai: 200 gramų
- sojų grietinėle: 200 mililitrų (kreminės konsistencijos sojų gaminys)
- česnakas: 2 skiltelių
- alyvuogių aliejus: šlakelio
- vegan block: 1 valgomojo šaukšto (veganiška sviesto alternatyva)
- imbiero šaknis: 1 centimetro gabaliuko
- druska: žiupsnio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų.
2. Sudėkite sojos kukulius ir kepinkite maždaug 10-15 minučių iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
3. Po to pabarstykite susmulkintu česnaku bei imbieru. Išjunkite kaitrą.
4. Kitoje keptuvėje ištirpinkite vegan block.
5. Sudėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius, susmulkintą česnako skiltelę ir šiek tiek pakepinkite.
6. Supilkite sojų grietinėlę ir pabarstykite druska. Pakaitinkite kelias minutes.
7. Po to į lėkštę dėkite sojų kukulius ir apipilkite pievagrybių padažu.
8. Aš šalia dar patiekiau didelę krūvą salotų: salotų miksas, agurkas ir pomidoras. Viską apšlaksčiau citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus bei klevų sirupo padažu. Skanaus!
Raktažodžiai:
sojos, pievagrybiai, grietinele, soju grietinele, vegan block, cesnakas, imbieras, imbiero saknis, sojos kukuliai
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
RECEPTAS: KALAKUTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
Virta veganiška avižinė košė su karamelizuotais bananais ir obuoliais
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Indiški kukuliai iš mėsos faršo
Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais
"TOFU" IEŠMELIAI
Šonkauliukai su imbieru
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi
Purūs vištienos kukuliai sūrio ir grietinėlės padaže
Kepti pievagrybiai
Keptuvėje kepti pievargybiai su grietine ir soja
Lydeka grietinėlės ir krapų padaže
Virti bulviniai kukuliai
Kiniškos sojų varškės salotos
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE
Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais
KALAKUTIENOS KUKULIAI SU ŠPINOKAIS IR SŪRIO PADAŽU
Kiaulienos sprandinės bbq kepsniai
Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa