Kišas su špinatais, feta ir pomidorais

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Daržovių patiekalų receptai


Kišas su špinatais, feta ir pomidorais

Paskelbė:

Ingredientai

  • Miltai: 220 g
  • Sviestas: 120 g
  • Natūralus jogurtas: 120 g
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Kepimo milteliai: 5 g
  • Druska: pagal skonį
  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Grietinėlė: 200 g
  • Špinatai: didelė sauja
  • Fermentinis sūris: 100 g
  • Kietasis sūris: 50 g
  • Fetos sūris: 100 g
  • Vyšniniai pomidorai: 10 vnt.
  • Pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Tešlos paruošimas: Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir druska. Į dubenį įmušamas kiaušinis, dedamas minkštas sviestas ir natūralus jogurtas. Viską sumaišius, rankomis suformuojama tešla.

2. Paruošta tešla dedama į šaldytuvą 30 minučių, kad sustingtų ir būtų lengviau kočioti.

3. Pagrindo kepimas: Kepimo forma ištepama sviestu.

4. Tešla iškočiojama ir išklota į formą, suformuojant aukštus kraštus. Tešla subadoma šakute, kad kepant nesipūstų.

5. Forma dedama į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepama 15 minučių, kol pagrindas tampa tvirtas ir šiek tiek auksinės spalvos.

6. Įdaro paruošimas: Kol pagrindas kepa, į dubenį įmušami kiaušiniai ir lengvai išplakami šakute.

7. Supilama grietinėlė, įmaišomi tarkuoti fermentinis ir kietasis sūriai.

8. Špinatai nuplaunami ir nusausinami, po to įmaišomi kartu su pusiau pjaustytais vyšniniais pomidorais ir trupinta feta. Viskas pagardinama druska ir pipirais, gerai išmaišoma.

9. Kišo užbaigimas ir kepimas: Iškeptas pagrindas ištraukiamas iš orkaitės ir ant jo supilamas paruoštas įdaras.

10. Pyragas grąžinamas į orkaitę ir kepamas dar 25–30 minučių, kol įdaras sustingsta ir tampa auksinės spalvos.

11. Patiekimas: Kišas patiekiamas karštas arba atvėsintas. Skanaus!

12. Patarimas: Kad pyragas gražiai išsiimtų iš formos, prieš pjaustant leiskite jam šiek tiek atvėsti.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook