Sultingas sluoksniuotos tešlos pyragas su feta ir špinatais

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Sultingas sluoksniuotos tešlos pyragas su feta ir špinatais

Paskelbė:
15 Lapkričio 2022
Nesaldžių pyragų mėgėjams - labai skanus ir sultingas sluoksniuotos tešlos pyragas su feta sūriu ir špinatais. Panašių receptų internete galima rasti tikrai labai daug, bet aš turiu argumentų kodėl reikia pasirinkti būtent manąjį. Aš labai gerai žinau tokio pyrago sėkmės paslaptį - tai tešlos paruošimas. Visos detalės bus aptartos recepte. :)


Ingredientai


  • bemielė sluoksniuota arba sviestinė tešla: 1 pakelio (geriausia pirkti 2 lapus)

  • Įdarui: 
    • špinatai: 300 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • riebi varškė arba feta: 500 gramų (geriausiam skoniui aš rekomenduoju maišyti perpus)
    • krapai: ryšulėlio
    • kietasis sūris: ~50 gramų
    • maltas muskatas
    • druska
    • pipirai
    • kiaušiniai: 2 (1 pyragui aptepti)


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia atšildome tešlą iki kambario temperatūros. Idealiausia išimti iš šaltos vietos likus maždaug valandai iki pyrago gaminimo.
2. Nuplauname špinatus ir pakepame kelias minutes ant sviesto arba aliejaus, kol špinatais sukris. Špinatams vystant, išspaudžiame į juos česnako skilteles ir išmaišome.
3. Į didesnį dubenį arba kombainą sudedame varškę ir/ar fetą, supjaustytus krapus, sutarkuotą sūrį, muskatą, pipirus, įmušame kiaušinį ir pabaigoje sudedame kiek pravėsusius špinatus.
4. Viską sutriname blenderiu arba virtuviniu kombainu iki kreminės masės. Praleidus šį žingsnį, pyragas nesigaus toks sultingas.
5. Itin svarbus žingsnis ir didžioji paslaptis: standartinę orkaitės skardą (arba didžiausią turimą) pabarstykite miltais, per vidurį klojame tešlos lapą ir ją plonai iškočiokite iki tokio dydžio, kad pasidengtų per visą skardos plotą. Nepergyvenkite, jeigu tešla atrodys pernelyg plona, ar kur įplyš - kepant viskas susitvarkys :) Tokiu pat principu, tik ant stalo, iškočiokite kitą tešlos lakštą.
6. Ant iškočiotos tešlos sudėkite įdarą, palikdami maždaug centimetrą nuo kraštų ir ant viršaus dėkite kitą tešlos lapą. Kraštelius apspauskite šakute arba pirštais.
7. Pyrago viršų aptepame kiaušinio plakiniu ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 30-40 minučių.
8. Skaniausia valgyti jau atvėsusį. Pasilepinkite!
9. Patarimas: Jeigu naudojate fetą, druskos nededame.
10. Patarimas: Vietoj krapų galite dėti svogūnų laiškus arba kitokius žalumynus.
11. Patarimas: Stebime, kaip kepa mūsų pyragas - jei greitai parudavo, pridengiame folija.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: