Skanus mėsos ir daržovių kišas su mocarela
Kategorija: Daržovių patiekalai
- Mocarelos burbuliukai: apie 200 g
- Migdolų miltai: 120 g
- Kiaušiniai: 2 vnt
- Gysločio luobelės: apie 15 g
- Malta kiauliena ir jautiena: apie 400 g
- Paprika: 1 vnt
- Svogūnas: 1 vnt
- Žalios šparaginės pupelės: 100 g
- Mocarelos sūris ir vyšniniai pomidorai: papuošimui
- Grietinė: 50 g
- Grietinėlė: 150 ml
- Kiaušiniai: 3 vnt
- Druska, pipirai, česnakinė druska, paprikos milteliai: pagal skonį
- Ghee sviestas: kepimui
Recepto paruošimas
1. Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite maltą mėsą, pagardindami druska, pipirais ir kitais prieskoniais.
2. Kai mėsa apkepa, leiskite jai atvėsti.
3. Kitoje keptuvėje ant truputį ghe sviesto pakepinkite susmulkintas daržoves – svogūną, papriką ir šparagines pupeles. Padruskinkite pagal skonį ir taip pat palikite atvėsti.
4. Mocarelos burbuliukus sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su kiaušiniais, migdolų miltais ir gysločio luobelėmis. Gerai išmaišykite tešlą, kol taps vientisa.
5. Paruoštą tešlą tolygiai paskirstykite kepimo formoje, atidžiai formuodami kraštelius, kad įdaras neišbėgtų.
6. Atvėsusią mėsą paskirstykite ant paruoštos tešlos pagrindo, ant viršaus išdėliokite daržoves.
7. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Kiaušinius, grietinėlę ir grietinę gerai išplakite, įberkite druskos.
8. Gautą mišinį supilkite ant mėsos ir daržovių sluoksnių.
9. Kišo paviršių papuoškite vyšniniais pomidorais ir mocarelos sūriu.
10. Kišą dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos ir vidus sutvirtės.