Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Ingredientai:
- Pagrindui:
- miltai: 250 gramų
- druska: žiupsnelio
- šaltas sviestas: 125 gramų (supjaustyto mažais kubeliais)
- parmezano sūris: 50 gramų (tarkuoto)
- kiaušiniai: 1
- šaltas vanduo
- Įdarui:
- įvairios daržovės: 300 gramų (naudojau morkas, šparagus)
- grietinėlė: 300 mililitrų
- fermentinis sūris: 125 gramų (tarkuoto)
- kiaušiniai: 5
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas:
- Iš pradžių ištepame sviestu kepimo formą.
- Persijojame miltus ir druską, sudedame sviestą ir virtuviniu mikseriu maišome kol masė taps biri.
- Suberiame parmesano sūrį. Du šaukštus šalto vandens lengvai suplakame su kiaušiniu.
- Įpilame vandens ir kiaušinio mišinio tiek, kad tešlą būtų galima sulipdyti.
- Tuomet tešlą iškočiojame ir įdedame priremdami į kepimo formą.
- Ant tešlos uždedame kepimo popierių ir įberiame pupelių ar kitų kruopų ir įdedame į šaldytuvą maždaug 30 minučių.
- Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepame 15 minučių.
- Tuomet išimame kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepame 5 minutes.
- Kol tešla kepa, pasiruošiame įdarą. Daržoves susmulkiname ir apverdame. Sudedame į verdantį vandenį ir paverdame 4-5 minutes, atvėsiname.
- Grietinėlę pakaitiname beveik iki užvirimo, bet neužviriname.
- Sūrį, kiaušinius druską ir pipirus gerai išmaišome ir tuomet užpilame grietinėle ir dar kartą gerai išmaišome.
- Daržoves išdėliojame ant pagrindo, supilame grietinėlės mišinį ir kepame 35-40 minučių.
- Prieš patiekiant ant stalo, ištrauktą apkepą palaikome 10 minučių kambario temperatūroje.
Raktažodžiai:
vegetariskas, vegetariskas apkepas, parmezano sūris, grietinėlė, su daržovėmis, apkepas su daržovėmis
Migdolų pyragas su uogiene
Rūkytos lašišos ir krapų apkepas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Raudonojo aksomo tortas
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Tortas "Krepvilis"
Šventėms – tortas „Snickers“
Vegetariškas nesaldus pyragas su pomidorais ir feta
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Šokoladinis tiramisų tortas
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU
PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR DARŽOVĖMIS
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Skanusis močiutės obuolių pyragas
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS