Drėgna ir kvapni bananų duona su riešutais

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Užkandžių receptai


Drėgna ir kvapni bananų duona su riešutais

Paskelbė:

Ingredientai

  • Prinokę bananai: 4 vnt.
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Kvietiniai miltai: 230 g
  • Kepimo milteliai: 2 šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus: 12 g
  • Aliejus arba sviestas: 70 g
  • Cukrus: 150 g
  • Riešutai (pvz., graikiniai ar migdolai): sauja
  • Vanilės ekstraktas: 1 šaukštelis


1. Paruoškite orkaitę: įkaitinkite ją iki 180°C temperatūros.

2. Sutrinkite bananus: nulupkite prinokusius bananus ir sutrinkite juos šakute iki vientisos masės.

3. Sumaišykite skystus ingredientus: į bananų tyrę įmaišykite cukrų, aliejų arba ištirpintą sviestą bei lengvai išplaktus kiaušinius. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vienalytę masę.

4. Įmaišykite sausus ingredientus: į gautą masę suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Atsargiai maišykite, kol ingredientai susijungs.

5. Papildomi priedai: jei norite, į tešlą įmaišykite smulkintus riešutus ir vanilės ekstraktą, kad praturtintumėte skonį.

6. Paruoškite kepimo formą: išklokite ją kepimo popieriumi arba lengvai patepkite riebalais, kad duona nepriliptų.

7. Supilkite tešlą: į paruoštą kepimo formą supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite.

8. Kepkite: dėkite formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

9. Atvėsinkite: išimkite duoną iš orkaitės ir leiskite jai atvėsti formoje apie 10 minučių, tuomet išimkite iš formos ir palikite visiškai atvėsti ant grotelių.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook