Keksiukai su sūriu ir daržovėmis

Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Užkandžių receptai


Keksiukai su sūriu ir daržovėmis

Paskelbė:

Ingredientai

10-12 keksiukų:
  • miltai: 1,5 puodelio
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • morkos: 1 puodelio (tarkuotos smulkia burokine tarka)
  • cukinijos: 1 puodelio (tarkuotos stambia burokine tarka)
  • čederio sūris: 1 puodelio (tarkuotas)
  • kiaušiniai: 2
  • natūralus jogurtas: 0,5 (galima keisti pienu)
  • alyvuogių aliejus: trečdalio puodelio
  • druska
  • juodieji pipirai


1. Paruoškite sausus ingredientus: sumaišykite miltus su kepimo milteliais.

2. Įmaišykite daržoves ir sūrį: į miltų mišinį pridėkite tarkuotas morkas, cukinijas ir pusę kiekio tarkuoto sūrio. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite.

3. Paruoškite skystus ingredientus: atskirame inde išplakite kiaušinius su natūraliu jogurtu ir alyvuogių aliejumi, kol masė taps vientisa.

4. Sujunkite mišinius: supilkite skystą mišinį į sausų ingredientų ir daržovių dubenį. Kruopščiai išmaišykite, kad tešla būtų tolygi.

5. Paruoškite kepimo formeles: tešlą tolygiai paskirstykite į 10–12 keksiukų formelių, užpildydami jas maždaug iki 2/3 tūrio.

6. Papildomas sūris: ant kiekvieno keksiuko viršaus pabarstykite likusį tarkuotą sūrį.

7. Kepkite: įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite keksiukus apie 25 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir iškeps viduje.

8. Patiekite: išimkite keksiukus iš orkaitės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti prieš patiekiant.

9. Santrauka: Keksiukai su sūriu ir daržovėmis – tai universalus ir maistingas patiekalas, tinkantis įvairioms progoms. Juos lengva pritaikyti pagal turimus ingredientus ir asmeninius skonio pageidavimus. Be to, šie keksiukai yra puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į kasdienę mitybą, mėgaujantis gardžiu skoniu.