Keksiukai su sūriu ir daržovėmis
Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Užkandžių receptai

Ingredientai
- miltai: 1,5 puodelio
- kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- morkos: 1 puodelio (tarkuotos smulkia burokine tarka)
- cukinijos: 1 puodelio (tarkuotos stambia burokine tarka)
- čederio sūris: 1 puodelio (tarkuotas)
- kiaušiniai: 2
- natūralus jogurtas: 0,5 (galima keisti pienu)
- alyvuogių aliejus: trečdalio puodelio
- druska
- juodieji pipirai
1. Paruoškite sausus ingredientus: sumaišykite miltus su kepimo milteliais.
2. Įmaišykite daržoves ir sūrį: į miltų mišinį pridėkite tarkuotas morkas, cukinijas ir pusę kiekio tarkuoto sūrio. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite.
3. Paruoškite skystus ingredientus: atskirame inde išplakite kiaušinius su natūraliu jogurtu ir alyvuogių aliejumi, kol masė taps vientisa.
4. Sujunkite mišinius: supilkite skystą mišinį į sausų ingredientų ir daržovių dubenį. Kruopščiai išmaišykite, kad tešla būtų tolygi.
5. Paruoškite kepimo formeles: tešlą tolygiai paskirstykite į 10–12 keksiukų formelių, užpildydami jas maždaug iki 2/3 tūrio.
6. Papildomas sūris: ant kiekvieno keksiuko viršaus pabarstykite likusį tarkuotą sūrį.
7. Kepkite: įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite keksiukus apie 25 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir iškeps viduje.
8. Patiekite: išimkite keksiukus iš orkaitės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti prieš patiekiant.
9. Santrauka: Keksiukai su sūriu ir daržovėmis – tai universalus ir maistingas patiekalas, tinkantis įvairioms progoms. Juos lengva pritaikyti pagal turimus ingredientus ir asmeninius skonio pageidavimus. Be to, šie keksiukai yra puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į kasdienę mitybą, mėgaujantis gardžiu skoniu.
Panašūs receptai











