Naminiai Twix batonėliai veganiškai
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Desertų receptai

Ingredientai
- Kvietiniai miltai: 150 g
- Kokosų miltai: 150 g (arba dar tiek pat kvietinių miltų)
- Augalinio sviestas: 160 g (arba margarinas)
- Cukrus: 45 g
- Vanduo: šiek tiek (tik tiek, kad masė geriau suliptų)
- Kokosų kremas: 400 ml (pirktinio pilno riebumo kokosų kremo arba kokosų pieno kietosios dalies iš skardinės, taip pat pilno riebumo)
- Rudasis cukrus: 50-80 g
- Juodasis šokoladas: 2 plytelės
- Kokosų aliejus: 1 valg. š.
1. Pagrindui sumaišyti dubenyje visus miltus su cukrumi ir tirpintu sviestu. Pilti šiek tiek vandens. Užmaišyti tešlą, ji turi būti lengvai formuojama, sulipti.
2. Sudėti tešlą į kvadratinę skardą (maždaug 20×20 cm. dydžio) ir suspausti, kad masė lygiai pasiskirstytų ant pagrindo.
3. Kepti 180 C temperatūroje 10-15 min., kol kraštai pradės ruduoti ir tada palikti atvėsti.
4. Karamelei supilti kokosų kremą ir cukrų į indą ir virti nuolat maišant, kol masė sutirštės (apie 8-10 min. ar kiek ilgiau). Tik labai atsargiai, nes kokosų kremas tirštėdamas gali pradėti taškytis.
5. Karamelę supilti ant iškepto "sausainio" ir palaikyti šaldytuve, kol viskas atvės ir sustings (bent 30 min. – 1 val.).
6. Viską supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
7. Ištirpdyti juodojo šokolado plyteles kartu su šaukštu kokosų aliejaus.
8. Kiekvieną saldainį įmerkti ar apipilti ištirpdytu šokoladu.
9. Saldainius palikti per naktį pilnai sustingti.
Panašūs receptai











