Naminiai Twix batonėliai veganiškai
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Desertų receptai
Ingredientai
- Kvietiniai miltai: 150 g
- Kokosų miltai: 150 g (arba dar tiek pat kvietinių miltų)
- Augalinio sviestas: 160 g (arba margarinas)
- Cukrus: 45 g
- Vanduo: šiek tiek (tik tiek, kad masė geriau suliptų)
- Kokosų kremas: 400 ml (pirktinio pilno riebumo kokosų kremo arba kokosų pieno kietosios dalies iš skardinės, taip pat pilno riebumo)
- Rudasis cukrus: 50-80 g
- Juodasis šokoladas: 2 plytelės
- Kokosų aliejus: 1 valg. š.
1. Pagrindui sumaišyti dubenyje visus miltus su cukrumi ir tirpintu sviestu. Pilti šiek tiek vandens. Užmaišyti tešlą, ji turi būti lengvai formuojama, sulipti.
2. Sudėti tešlą į kvadratinę skardą (maždaug 20×20 cm. dydžio) ir suspausti, kad masė lygiai pasiskirstytų ant pagrindo.
3. Kepti 180 C temperatūroje 10-15 min., kol kraštai pradės ruduoti ir tada palikti atvėsti.
4. Karamelei supilti kokosų kremą ir cukrų į indą ir virti nuolat maišant, kol masė sutirštės (apie 8-10 min. ar kiek ilgiau). Tik labai atsargiai, nes kokosų kremas tirštėdamas gali pradėti taškytis.
5. Karamelę supilti ant iškepto "sausainio" ir palaikyti šaldytuve, kol viskas atvės ir sustings (bent 30 min. – 1 val.).
6. Viską supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
7. Ištirpdyti juodojo šokolado plyteles kartu su šaukštu kokosų aliejaus.
8. Kiekvieną saldainį įmerkti ar apipilti ištirpdytu šokoladu.
9. Saldainius palikti per naktį pilnai sustingti.