Trinta bulvių sriuba veganiškai

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai / Sriubų receptai


Trinta bulvių sriuba veganiškai

Paskelbė:

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Česnakai: 3 skiltelės
  • Saliero stiebai: 3 vnt.
  • Vanduo: 500 ml
  • Augalinis pienas: 500 ml (nesaldintas)
  • Daržovių sultinio kubeliai: 2 vnt. (reikia tiek, kiek rašoma, kad užtektų 1 litrui)
  • Bulvės: 12 vnt. (nedidelės, nuluptos svėrė 750 g.)
  • Maistinių mielių dribsniai: 15 g
  • Porai: sauja (smulkintų)
  • Šviežios petražolės: papildomai, nebūtina
  • Duonos skrebučiai: papildomai, nebūtina


Recepto paruošimas

1. Svogūną, česnaką, porą ir salierus supjaustyti smulkiais gabaliukais. Bulves supjaustyti nedideliais kubeliais.

2. Į keptuvę įpilti apie 1 šaukštą aliejaus, sudėti smulkintus svogūną, česnaką, salierą, porą ir kepti vis pamaišant apie 5-7 min, arba kol daržovės bus minkštos.

3. Į puodą supilti vandenį ir pieną, užkaisti. Sudėti sultinio kubelius, pjaustytas bulves, apkeptas daržoves.

4. Užberti pipirų ir viską išmaišyti. Vis pamaišant kaitinti ant vidutinės/aukštos ugnies, kol sriuba pradės virti, o užvirus leisti kunkuliuoti 15-20 min ant silpnos ugnies, nuolat pamaišant, kol bulvės bus minkštos. Jeigu formuojasi putos – jas galima vis nusemti.

5. Sriubai išvirus palikti ją pravėsti kelias minutes, tada suberti maistines mieles ir išmaišyti.

6. Su rankiniu trintuvu sutrinti visą sriubą iki vientisos masės.

7. Sriubą patiekti su šviežiomis petražolėmis, duonos skrebučiais, augaline grietinėle ar kitais norimais priedais.