Veganiška trinta sviestinių moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu
Kategorija: Sriubos / Vegetariški / Veganiški
Trinta moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu - tokias arba labai panašias sriubas tikriausiai daugelis mėgsta išsivirti. Esu mėginusi tikrai labai daug moliūgų sriubų sriubų ir daugybė jų gavosi tikrai skanios. Bet aš labiau mėgstu valgyti kiek sočiau, tad į šią sriubą įdedu ir savo pamėgtų raudonųjų lęšių.
1. Moliūgo paruošimas: Pirmiausia sviestinį moliūgą perpjauname perpus ir išimame sėklas.
2. Vidų apšlakstome alyvuogių aliejumi ir padedame žieve į viršų ant kepimo skardos.
3. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių arba kol moliūgas tampa minkštas.
4. Po to šaukšto pagalba išimame moliūgo minkštimą.
5. Trinta moliūgų sriuba: Puode įkaitiname aliejų.
6. Lengvai pakepiname svogūną maždaug 4 minutes, po to suberiame česnaką ir pakepiname dar maždaug 30 sekundžių.
7. Suberiame raudonuosius lęšius ir kario prieskonius. Viską gerai išmaišome ir supilame sultinį.
8. Viską užkaitiname, o tuomet sumažiname ugnį iki nedidelės kaitros. Verdame, kol lęšiai tampa minkšti (maždaug 10-12 minučių).
9. Paskui sudedame moliūgo minkštimą į sriubą ir viską sutriname maisto smulkintuvu.
10. Įpilame kokosų pieno, įberiame druskos, pipirų ir aitriosios paprikos.
11. Paverdame dar kelias minutes. Įpilame obuolių acto pagal skonį ir šlakelį alyvuogių aliejaus.
12. Patiekiame pasirinktose lėkštėse ir skanaujame!
Ingredientai
- sviestiniai moliūgai: 1 vidutinio dydžio (~1 kilogramo svorio)
- svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
- česnakas: 2-3 skiltelių
- raudonieji lęšiai: 0,5 stiklinės
- sultinys: 3 stiklinių (~600 mililitrų)
- kokosų pienas iš skardinės: dviejų trečdalių stiklinės
- kario prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- aitriosios paprikos milteliai: pagal skonį
- obuolių sidro actas: 1-2 arbatinių šaukštelių
- alyvuogių aliejus
- druska
- juodieji pipirai
- Papuošimui:
- šviežios petražolės
- čili dribsniai
Recepto paruošimas
1. Moliūgo paruošimas: Pirmiausia sviestinį moliūgą perpjauname perpus ir išimame sėklas.
2. Vidų apšlakstome alyvuogių aliejumi ir padedame žieve į viršų ant kepimo skardos.
3. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių arba kol moliūgas tampa minkštas.
4. Po to šaukšto pagalba išimame moliūgo minkštimą.
5. Trinta moliūgų sriuba: Puode įkaitiname aliejų.
6. Lengvai pakepiname svogūną maždaug 4 minutes, po to suberiame česnaką ir pakepiname dar maždaug 30 sekundžių.
7. Suberiame raudonuosius lęšius ir kario prieskonius. Viską gerai išmaišome ir supilame sultinį.
8. Viską užkaitiname, o tuomet sumažiname ugnį iki nedidelės kaitros. Verdame, kol lęšiai tampa minkšti (maždaug 10-12 minučių).
9. Paskui sudedame moliūgo minkštimą į sriubą ir viską sutriname maisto smulkintuvu.
10. Įpilame kokosų pieno, įberiame druskos, pipirų ir aitriosios paprikos.
11. Paverdame dar kelias minutes. Įpilame obuolių acto pagal skonį ir šlakelį alyvuogių aliejaus.
12. Patiekiame pasirinktose lėkštėse ir skanaujame!
Raktažodžiai:
moliugai, sriuba, veganiska sriuba, moliugu sriuba, veganiska, lesiai, kokosu pienas, pienas, raudonieji lesiai, cili dribsniai, sviestiniai moliugai, sultinys, kario prieskoniai
Aštri trinta moliūgų sriuba
RINTA MOLIŪGŲ SRIUBA
TRINTA MOLIŪGŲ IR VIŠTIENOS SRIUBA
ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Trinta morkų sriuba
KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Kepti moliūgai ant grotelių
Moliūgų traškučiai - čipsai
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KARIU IR KOKOSO PIENU
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Neapolietiška trinta kukurūzų sriuba
BULVIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Makaronai su moliūgų padažu ir šonine, paskaninti lazdyno riešutų aliejumi
Čili sriuba
Lęšių virimas arba kiek laiko reikia virti lęšius?
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
Jautienos ir kokosų karis