Pavasario salotos su lęšiais
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ingredientai
- Lęšiai: 80 g
- Salotos: apie 60 g (pasirinktų)
- Ridikėliai: 4-5 vnt.
- Pomidoriukai: 5 vnt.
- Agurkai: 50 g
- Svogūnai: 1/4 vnt. (apie 10 g.)
- Juodosios alyvuogės be kauliukų: 30 g. (9-10 vnt.)
- Petražolės: kelios šakelės (arba svogūnų laiškai ar kitos žolelės)
- Padažui
- Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
- Klevų sirupas: 1 valg. š.
- Garstyčios: 1 arb. š.
- Citrinos sultys: 1 valg. š.
- Česnako granulės: 0,5 arb. š.
- Druska: ¼ arb. š.
- Pipirai: ¼ arb. š.
Recepto paruošimas
1. Lęšius išvirti iš anksto. 1 daliai lęšių maždaug 2 dalys vandens arba kaip nurodyta ant pakuotės.
2. Lęšius pilnai atvėsinti prieš maišant į salotas.
3. Padažui indelyje sumaišyti visus nurodytus ingredientus.
4. Pasirinktas salotas supjaustyti juostelėmis ar suplėšyti ir sudėti į dubenį.
5. Ridikėlius, alyvuoges ir pomidoriukus supjaustyti griežinėliais.
6. Agurką supjaustyti gabaliukais, svogūną susmulkinti, pasirinktas žoleles smulkiai sukapoto.
7. Dubenyje sumaišyti visas pjaustytas daržoves, virtus lęšius ir paruoštą padažą.
Panašūs receptai

Silkės salotos su keptomis bulvytėmis

Šventinė kumpio ir kiaušinių užtepėlė

Makaronų salotos su vištiena ir šonine

Vištienos salotos su saldžiomis bulvėmis ir jogurtiniu padažu

Kaliaropių ir morkų salotos

Keptų daržovių salotos su grikiais

Veganiškas lęšių karis su kokosų pienu

Silkė su saulėje džiovintais pomidorais ir riešutais

Rūkytos vištienos salotos su avokadais ir sūriu

KLASIKINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS

Rūkytos vištienos salotos su duonos traškučiais, avokadu ir mocarela

Kūčių salotos su keptomis daržovėmis ir avinžirniais