Pavasario salotos su lęšiais

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Pavasario salotos su lęšiais

Paskelbė:

Ingredientai

  • Lęšiai: 80 g
  • Salotos: apie 60 g (pasirinktų)
  • Ridikėliai: 4-5 vnt.
  • Pomidoriukai: 5 vnt.
  • Agurkai: 50 g
  • Svogūnai: 1/4 vnt. (apie 10 g.)
  • Juodosios alyvuogės be kauliukų: 30 g. (9-10 vnt.)
  • Petražolės: kelios šakelės (arba svogūnų laiškai ar kitos žolelės)
  • Padažui
  • Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
  • Klevų sirupas: 1 valg. š.
  • Garstyčios: 1 arb. š.
  • Citrinos sultys: 1 valg. š.
  • Česnako granulės: 0,5 arb. š.
  • Druska: ¼ arb. š.
  • Pipirai: ¼ arb. š.


Recepto paruošimas

1. Lęšius išvirti iš anksto. 1 daliai lęšių maždaug 2 dalys vandens arba kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Lęšius pilnai atvėsinti prieš maišant į salotas.

3. Padažui indelyje sumaišyti visus nurodytus ingredientus.

4. Pasirinktas salotas supjaustyti juostelėmis ar suplėšyti ir sudėti į dubenį.

5. Ridikėlius, alyvuoges ir pomidoriukus supjaustyti griežinėliais.

6. Agurką supjaustyti gabaliukais, svogūną susmulkinti, pasirinktas žoleles smulkiai sukapoto.

7. Dubenyje sumaišyti visas pjaustytas daržoves, virtus lęšius ir paruoštą padažą.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook