Veganiškas daržovių ir raudonųjų lęšių troškinys
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai

Nors mėsą aš valgau, bet pastaruoju metu labai pamėgau gaminti įvairiausius troškinius su kuo daugiau daržovių. Svarbiausia juos gaminant yra nepervirti daržovių, tada skonis tikrai nenuvils. Man labiau net patinka, kai daržovės išlieka kuo traškesnės, su daugiau vitaminų bei kitų naudingų medžiagų. Be to didelis privalumas, kad tokio tipo troškiniuose visada galite naudoti tai, ką tuo metu randate šaldytuve arba virtuvės spintelėje. Yra suteikta pilna laisvė improvizacijai ir eksperimentams. Einam gaminti!
1. Pirmiausia česnako skilteles susmulkiname.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
3. Suberiame česnako skilteles, raudonąją papriką ir čili. Pakepame maždaug 60 sekundžių.
4. Suberiame morkas ir kepame dar maždaug 3 minutes.
5. Tada suberiame smulkiai pjaustytas daržoves. Pakepame maždaug 3-4 minutes.
6. Užpilame karštą sultinį, lęšius. Troškiname maždaug 12-15 minučių ant nedidelės kaitros.
7. Užbarstome smulkiai pjaustytas petražoles, krapus, pagardiname druska ir pipirais.
8. Patiekiame su ryžiais arba kitomis kruopomis ir skanaujame!
Ingredientai
- šaldytos mažos morkytės: 200 gramų
- cukinijos: 1 (nedidelės)
- raudonosios paprikos: 1
- pomidorai: 2
- raudonieji lęšiai: dviejų trečdalių stiklinės
- česnakas: 3 skiltelių
- sultinys: 1 kubelio (ištirpiname 1,25 stiklinės vandens)
- raudonosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
- čili pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- krapai: 4 valgomųjų šaukštų
- petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
- rapsų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (kepimui)
- juodieji pipirai: žiupsnelio
- jūros druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia česnako skilteles susmulkiname.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
3. Suberiame česnako skilteles, raudonąją papriką ir čili. Pakepame maždaug 60 sekundžių.
4. Suberiame morkas ir kepame dar maždaug 3 minutes.
5. Tada suberiame smulkiai pjaustytas daržoves. Pakepame maždaug 3-4 minutes.
6. Užpilame karštą sultinį, lęšius. Troškiname maždaug 12-15 minučių ant nedidelės kaitros.
7. Užbarstome smulkiai pjaustytas petražoles, krapus, pagardiname druska ir pipirais.
8. Patiekiame su ryžiais arba kitomis kruopomis ir skanaujame!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
morkos, cukinijos, paprikos, pomidorai, lesiai, raudonieji lesiai, cesnakas, sultinys, cili pipirai, krapai, petrazoles, rapsu aliejus, juros druska, troskinys, veganiska, veganiskas troskinys
Panašūs receptai

Veganiški / vegetariški raudonųjų lęšių ir morkų maltinukai (orkaitėje)

Veganiški Penne Rigate makaronai su šviežių pomidorų padažu

Vegetariški raudonųjų lęšių miltų paplotėliai

VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ

Veganišku įdaru įdaryta saldžioji bulvė su grikiais ir rudosiomis pupelėmis

Veganezas - veganiškas majonezes

Veganiška bananų duona - pyragas

Lęšių virimas arba kiek laiko reikia virti lęšius?

Veganiška trinta sviestinių moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu

Čiki veganiška pica su saldžiųjų bulvių pagrindu, avokadais ir alyvuogėmis

DARŽOVIŲ SALOTOS SU TUNU IR AGUONŲ UŽPILU

VEGETARIŠKAS DARŽOVIŲ TROŠKINYS (ORKAITĖJE)