Naminis avižų pienas

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Naminis avižų pienas

Paskelbė:
20 Spalio 2022
Aš pati asmeniška nesu alergiška karvės pienui ir esant reikalui jį vartoju, bet jau gana seniai nebegeriu jo stiklinėmis. Kai pirmąkart pasigaminau augalinio avižų pieno, pamilau jį nuo pirmo gurkšnio. Jis tikrai gaunasi itin skanus. Pasigaminti avižų pieno savo namuose tikrai paprasta bei pigu. Man asmeniškai patogiausia pagamintą avižų pieną perkošti per mažą sietelį. Taip pat galite naudoti lininį audinį arba specialius maišelius, kurie yra skirti augalinio pieno gamybai.

Laikome uždengtame inde iki 5 dienų. Nors man pasirodė, kad jis geras išlieka ir ilgesnį laiką. Prieš naudodami, indą pakratome.



Ingredientai


  • pilno grūdo avižiniai dribsniai: 0,5 stiklinės (45 gramų)
  • vanduo: 2 stiklinių (330 mililitrų)
  • druska: žiupsnelio
  • cukrus: pagal skonį (arba vanilės ekstraktas)
  • vanduo: šlakelio

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia avižinius dribsnius užpilame šlakeliu vandens, išmaišome ir paliekame pastovėti maždaug 20 minučių.
2. Po to avižinius dribsnius, vandenį supilame į maisto procesorių (kombainą), įberiame druskos ir cukraus. Viską plakame maždaug 30 sekundžių.
3. Pieną perkošiame per smulkų sietelį. Taip pat galite per lininį audėklą arba specialų augalinio pieno gaminimo maišelį.
4. Peroštą avižų pieną supilame į uždarą indą ir laikome šaldytuve iki 5 dienų. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: