Veganiški avietiniai keksiukai be kiaušinių
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Koks didžiulis džiaugsmas yra pasiimti arbatos arba kavos termosą ir… 12 nekaloringų veganiškų keksiukų ir pasidžiaugti gamta. Va tuomet pasijauti tarsi rojuje! Taigi, šį kartą prisikepiau nuostabių avietinių keksiukų. Man pačiai asmeniškai, keksiukai skaniausiai iškepa tada, kai yra naudojamas maltų linų sėmenų "kiaušinis". Keksiukai šitaip netampa guminiais, o tešla iškepa puri ir labai malonios tekstūros. Linų sėmenis, sumaišytus su vandeniu, visada palaikau šaldytuve maždaug 15 min. Per šį laiką jie nuostabiai išbrinksta ir po to "suriša" kepinį, suteikdami tvirtumo bei purumo.
Iš nurodytų ingredientų kiekio man pavyko iškepti 12 keksiukų.
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Į keksiukų kepimo formelę sudedame keksiukų popierėlius.
3. Tada linų sėmenis sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais vandens ir maždaug 15 minučių palaikome šaldytuve.
4. Į dubenį supilame augalinį pieną, cukrų, klevų sirupą, aliejų ir vanilės ekstraktą. Viską sumaišome.
5. Kitame dubenyje sumaišome miltus bei kepimo miltelius.
6. Į drėgnų produktų dubenį supilame linų sėmenų mišinį. Viską sumaišome, kad neliktų linų sėmenų gumuliukų.
7. Į šį dubenį per 2 kartus suberiame miltus.
8. Avietes sumaišome su vienu valgomuoju šaukštų miltų, kad jos kepant neištįžtų.
9. Avietes suberiame į tešlą ir viską išmaišome. Paskirstome keksiukų formelėje.
10. Kepame orkaitėje maždaug 25-30 minučių arba kol keksiukai būna švelniai parudavę. Lepinamės!
Iš nurodytų ingredientų kiekio man pavyko iškepti 12 keksiukų.
Ingredientai
- avižų pienas: 1 stiklinės (arba kitas augalinis pienas)
- aliejus: trečdalio stiklinės (45 mililitrų)
- Demerara cukrus: trečdalio stiklinės (60 gramų)
- klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų
- miltai: 200 gramų (2 nepilnų stiklinių - 1 stiklinė baltų speltos miltų, 1 stiklinė rupių kvietinių miltų)
- maltos linų sėmenys: 2 valgomųjų šaukštų (sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais vandens)
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto
- šviežios arba šaldytos avietės: 1,5 stiklinės
- miltai: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Į keksiukų kepimo formelę sudedame keksiukų popierėlius.
3. Tada linų sėmenis sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais vandens ir maždaug 15 minučių palaikome šaldytuve.
4. Į dubenį supilame augalinį pieną, cukrų, klevų sirupą, aliejų ir vanilės ekstraktą. Viską sumaišome.
5. Kitame dubenyje sumaišome miltus bei kepimo miltelius.
6. Į drėgnų produktų dubenį supilame linų sėmenų mišinį. Viską sumaišome, kad neliktų linų sėmenų gumuliukų.
7. Į šį dubenį per 2 kartus suberiame miltus.
8. Avietes sumaišome su vienu valgomuoju šaukštų miltų, kad jos kepant neištįžtų.
9. Avietes suberiame į tešlą ir viską išmaišome. Paskirstome keksiukų formelėje.
10. Kepame orkaitėje maždaug 25-30 minučių arba kol keksiukai būna švelniai parudavę. Lepinamės!
Raktažodžiai:
avizu pienas, keksiukai, avietes, cukrus, klevu sirupas, miltai, vanile, kepimo milteliai, linu semenys
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
Veganiški keksiukai su razinomis
Kavos keksiukai
KALAKUTIENOS KEKSIUKAI SU OBUOLIAIS
Veganiška bananų duona - pyragas
Minkštučiai varškės keksiukai
Avietiniai keksiukai su šokolado traškučiais
Bananiniai keksiukai su spanguolėmis
Karameliniai keksiukai
Lengvi ir purūs veganiški bananiniai blyneliai
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena
Kondencuoto pieno keksiukai
Šokoladiniai vafliai su avižų miltais
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
Greitai pagaminami veganiški kakaviniai blyneliai be glitimo
Greitai paruošiami avižiniai ir graikiško jogurto keksiukai
Nekepti veganiški pyragaičiai su riešutų sviestu
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Purūs veganiški akvafabos blynai
Naminiai veganiški avietiniai ledai be laktozės, glitimo ir kiaušinių
Naminiai veganiški avietiniai ledai be laktozės
Veganiški avižiniai sausainiai
Brokolių, vynuogių ir makaronų salotos - mišrainė