Veganiška kreminė brokolių sriuba su bulvėmis ir morkomis

Kategorija: Sriubos / Vegetariški / Veganiški


Veganiška kreminė brokolių sriuba su bulvėmis ir morkomis

Paskelbė:
07 Birželio 2022
Namuose išvirtos sriubos visados yra pačios gardžiausios, sočiausios ir sušildančios prastu oru. Šį kartą rinksimės tobulo skonio brokolių sriubą!

Ši sriuba gaunasi kreminė, bet nėra trinta. Gamindama naudoju avižų grietinėlę, kuri suteikia sriubai tirštumo. Jei norisi daugiau kremiškumo, galite trečdalį sriubos sutrinti. Nors aš pati tikrai labai mėgstu įvairiausias trintas sriubas, bet visgi mūsų organizmui naudingiau yra suvalgyti išvirtą (žinoma, nepervirtą) daržovę, nei iš jos padarytą tyrelę. Taip pat, nesutrintos daržovės yra ilgiau virškinamos, tad ne taip greitai išalksite, kaip suvalgę trinto sriubos dubenėlį. Ypač svarbu, jei ant vasaros norisi atsikratyti kelių kilogramų.

Taip pat šiai sriubai pikantiško skonio suteikia mielių dribsniai ir rekomenduoju jų iš ingredientų sąrašo neišimti. :)



Ingredientai



  • morkos: 3 vidutinio dydžio (smulkiai supjaustome)
  • bulvės: 4 vidutinio dydžio (supjaustome kubeliais)
  • brokoliai: 1 (atskiriame smulkiais žiedinėliais)
  • saliero stiebai: 1 (smulkiai supjaustome)
  • sultinys: 3,5-4 stiklinių (vandenį sumaišome su sultinio kubeliu)
  • avižų grietinėlė: 1 stiklinės (200 gramų; arba kita augalinės kilmės grietinėlė)
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • mielių dribsniai: trečdalio stiklinės
  • garstyčių milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • sriubos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
  • jūros druska
  • pipirai

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia puode įkaitiname aliejų ir suberiame morkas.
2. Pakepame kelias minutes, kol morkos suminkštėja.
3. Tada užpilame karštu sultiniu, suberiame bulves ir salierą. Verdame ant vidutinės kaitros, kol daržovės suminkštėja.
4. Supilame avižų grietinėlę, brokolio žiedinėlius, mielių dribsnius, prieskonius, druską ir pipirus. Verdame, kol brokolis suminkštėja.
5. Patiekiame su mėgstamos duonos riekele ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: