Veganiška kreminė brokolių sriuba su bulvėmis ir morkomis
Kategorija: Sriubos / Vegetariški / Veganiški
Namuose išvirtos sriubos visados yra pačios gardžiausios, sočiausios ir sušildančios prastu oru. Šį kartą rinksimės tobulo skonio brokolių sriubą!
Ši sriuba gaunasi kreminė, bet nėra trinta. Gamindama naudoju avižų grietinėlę, kuri suteikia sriubai tirštumo. Jei norisi daugiau kremiškumo, galite trečdalį sriubos sutrinti. Nors aš pati tikrai labai mėgstu įvairiausias trintas sriubas, bet visgi mūsų organizmui naudingiau yra suvalgyti išvirtą (žinoma, nepervirtą) daržovę, nei iš jos padarytą tyrelę. Taip pat, nesutrintos daržovės yra ilgiau virškinamos, tad ne taip greitai išalksite, kaip suvalgę trinto sriubos dubenėlį. Ypač svarbu, jei ant vasaros norisi atsikratyti kelių kilogramų.
Taip pat šiai sriubai pikantiško skonio suteikia mielių dribsniai ir rekomenduoju jų iš ingredientų sąrašo neišimti. :)
1. Pirmiausia puode įkaitiname aliejų ir suberiame morkas.
2. Pakepame kelias minutes, kol morkos suminkštėja.
3. Tada užpilame karštu sultiniu, suberiame bulves ir salierą. Verdame ant vidutinės kaitros, kol daržovės suminkštėja.
4. Supilame avižų grietinėlę, brokolio žiedinėlius, mielių dribsnius, prieskonius, druską ir pipirus. Verdame, kol brokolis suminkštėja.
5. Patiekiame su mėgstamos duonos riekele ir skanaujame!
Ši sriuba gaunasi kreminė, bet nėra trinta. Gamindama naudoju avižų grietinėlę, kuri suteikia sriubai tirštumo. Jei norisi daugiau kremiškumo, galite trečdalį sriubos sutrinti. Nors aš pati tikrai labai mėgstu įvairiausias trintas sriubas, bet visgi mūsų organizmui naudingiau yra suvalgyti išvirtą (žinoma, nepervirtą) daržovę, nei iš jos padarytą tyrelę. Taip pat, nesutrintos daržovės yra ilgiau virškinamos, tad ne taip greitai išalksite, kaip suvalgę trinto sriubos dubenėlį. Ypač svarbu, jei ant vasaros norisi atsikratyti kelių kilogramų.
Taip pat šiai sriubai pikantiško skonio suteikia mielių dribsniai ir rekomenduoju jų iš ingredientų sąrašo neišimti. :)
Ingredientai
- morkos: 3 vidutinio dydžio (smulkiai supjaustome)
- bulvės: 4 vidutinio dydžio (supjaustome kubeliais)
- brokoliai: 1 (atskiriame smulkiais žiedinėliais)
- saliero stiebai: 1 (smulkiai supjaustome)
- sultinys: 3,5-4 stiklinių (vandenį sumaišome su sultinio kubeliu)
- avižų grietinėlė: 1 stiklinės (200 gramų; arba kita augalinės kilmės grietinėlė)
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- mielių dribsniai: trečdalio stiklinės
- garstyčių milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- sriubos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- jūros druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia puode įkaitiname aliejų ir suberiame morkas.
2. Pakepame kelias minutes, kol morkos suminkštėja.
3. Tada užpilame karštu sultiniu, suberiame bulves ir salierą. Verdame ant vidutinės kaitros, kol daržovės suminkštėja.
4. Supilame avižų grietinėlę, brokolio žiedinėlius, mielių dribsnius, prieskonius, druską ir pipirus. Verdame, kol brokolis suminkštėja.
5. Patiekiame su mėgstamos duonos riekele ir skanaujame!
Raktažodžiai:
morkos, bulves, brokoliai, sriuba, veganiska, veganiska sriuba, sultinys, saliero stiebai, grietinele, avizu grietinele, garstyciu milteliai, sriubos prieskoniai
Trinta brokolių sriuba su vištiena ir grietinėle
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle
Soti žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais
Karamelizuotų svogūnų ir burokėlių sriuba
Kreminė brokolių ir sūrio sriuba
Veganiška skaldytų žirnių sriuba
Grybų sriuba su sorų kruopomis
Lašišos sriuba arba thai vaikams
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Trinta žirnių sriuba su morkomis ir spirgučiais
Šviežių žirnių sriuba
Burokėlių sriuba
Lietuviška pievagrybių sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
Trinta žirnių sriuba su tunu ir konservuotais pomidorais
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Trinta česnakų ir morkų sriuba
Kreminė rūgštynių sriuba su pievagrybiais pagardinta rūkyta lašiša
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
Žirniu sriuba kitaip
Kaimiška žuvienė su ryžiais