Sveiki avižiniai sausainiai

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Sveiki avižiniai sausainiai

Paskelbė:
22 Rugpjūčio 2022
Kai pradėjau maitintis be alergenų, supratau, kad saldumynus teks gamintis pačiai. Prekybos centruose tikrai sunku būtų rasti sausainius, kurie atitiktų mano poreikius. Tad pasigaminau šiuos avižinius sausainius. Jie yra be visų pagrindinių alergenų: pieno produktų, gliuteno, kiaušinių, riešutų, taip pat be miltų. Šie avižiniai sausainiai tinka ir veganams, vegetarams.



Ingredientai



  • prinokę bananai: 2 didesni
  • stambesni avižiniai dribsniai: ~200 gramų (2-2,3 stiklinės)
  • kokosų aliejus: 60 gramų (trečdalio stiklinės)
  • datulių sirupas: 2 valgomųjų šaukštų (arba kitas skystas saldiklis)
  • kokosų drožlės: 40 gramų (0,5 stiklinės)
  • saulėgrąžos: 35 gramų (trečdalio stiklinės)
  • juodas šokoladas: 40 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanilinis cukrus: pagal skonį
  • druska: žiupsnelio

Recepto paruošimas



1. Inde bananus sutrinti šakute. Supilti datulių sirupą, vanilinį cukrų, ištirpintą kokosų aliejų. Išmaišyti.
2. Suberti kokosų drožles, saulėgrąžas, didžiąją dalį avižinių dribsnių.
3. Tada likusius dribsnius, kepimo miltelius, druską, sukapotą šokoladą.
4. Palikti masę 10 minučių, kad išbrinktų avižiniai dribsniai.
5. Drėgnomis rankomis ar su šaukštu formuoti sausainius. Tešla turėtų būti gana lipti, bet turėtų būti įmanoma formuoti sausainius.
6. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 12-15 minučių ar kol sausainiai apskrus. Į pabaigą galima įjungti ventiliatoriaus funkciją, kad sausainiai apskrustų. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: