Sveiki avižiniai sausainiai
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Kai pradėjau maitintis be alergenų, supratau, kad saldumynus teks gamintis pačiai. Prekybos centruose tikrai sunku būtų rasti sausainius, kurie atitiktų mano poreikius. Tad pasigaminau šiuos avižinius sausainius. Jie yra be visų pagrindinių alergenų: pieno produktų, gliuteno, kiaušinių, riešutų, taip pat be miltų. Šie avižiniai sausainiai tinka ir veganams, vegetarams.
1. Inde bananus sutrinti šakute. Supilti datulių sirupą, vanilinį cukrų, ištirpintą kokosų aliejų. Išmaišyti.
2. Suberti kokosų drožles, saulėgrąžas, didžiąją dalį avižinių dribsnių.
3. Tada likusius dribsnius, kepimo miltelius, druską, sukapotą šokoladą.
4. Palikti masę 10 minučių, kad išbrinktų avižiniai dribsniai.
5. Drėgnomis rankomis ar su šaukštu formuoti sausainius. Tešla turėtų būti gana lipti, bet turėtų būti įmanoma formuoti sausainius.
6. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 12-15 minučių ar kol sausainiai apskrus. Į pabaigą galima įjungti ventiliatoriaus funkciją, kad sausainiai apskrustų. Skanaus!
Ingredientai
- prinokę bananai: 2 didesni
- stambesni avižiniai dribsniai: ~200 gramų (2-2,3 stiklinės)
- kokosų aliejus: 60 gramų (trečdalio stiklinės)
- datulių sirupas: 2 valgomųjų šaukštų (arba kitas skystas saldiklis)
- kokosų drožlės: 40 gramų (0,5 stiklinės)
- saulėgrąžos: 35 gramų (trečdalio stiklinės)
- juodas šokoladas: 40 gramų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- vanilinis cukrus: pagal skonį
- druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Inde bananus sutrinti šakute. Supilti datulių sirupą, vanilinį cukrų, ištirpintą kokosų aliejų. Išmaišyti.
2. Suberti kokosų drožles, saulėgrąžas, didžiąją dalį avižinių dribsnių.
3. Tada likusius dribsnius, kepimo miltelius, druską, sukapotą šokoladą.
4. Palikti masę 10 minučių, kad išbrinktų avižiniai dribsniai.
5. Drėgnomis rankomis ar su šaukštu formuoti sausainius. Tešla turėtų būti gana lipti, bet turėtų būti įmanoma formuoti sausainius.
6. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 12-15 minučių ar kol sausainiai apskrus. Į pabaigą galima įjungti ventiliatoriaus funkciją, kad sausainiai apskrustų. Skanaus!
Raktažodžiai:
bananai, aviziniai dribsniai, sausainiai, kokosu aliejus, datuliu sirupas, saulegrazos, sokoladas, juodas sokoladas, druska, vanilinis cukrus
KOKOSŲ PIENO IR DATULIŲ KOKTEILIS
Veganiški avižiniai sausainiai
Nekeptas desertas: šokoladiniai kokosų pyragaičiai
Traškūs avižiniai sausainiai
Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
Naminis kokosų pienas be laktozės
Lengvi ir purūs veganiški bananiniai blyneliai
Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
Šokoladiniai avokado saldainiai – ypatingo skonio
Sveiki varškėčiai su migdolų ir kokosų miltais be cukraus ir be glitimo
Purūs veganiški akvafabos blynai
Keptas veganiškas sūrio tortas su bananais ir šilauogėmis
Veganiška bananų duona - pyragas
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
Raffaello tortas
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
Kokosinis Selga sausainių pyragas
Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas
CITRININIS KOKTEILIS
Avižinių dribsnių duona su graikišku jogurtu kepta orkaitėje
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Kokosiniai sausainiai