Overnight oats receptas - per naktį brinkintos avižos su linų sėmenimis ir avižų sėlenomis

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Overnight oats receptas - per naktį brinkintos avižos su linų sėmenimis ir avižų sėlenomis

Paskelbė:
23 Liepos 2022
Visai neseniai atradau labai sveiką ir natūralų produktą – avižų sėlenas. Kitaip tariant, tai luobelės, kurios lieka po grūdų malimo. Avižų sėlenose daug maistinių medžiagų – magnio, geležies, folio rūgšties. Jos stiprina imunitetą, rekomenduojama vartoti turintiems aukštą cholesterolį, sergantiems cukriniu diabetu. Taip pat tinka metantiems svorį, nes malšina alkio jausmą. Dienos porcija neturėtų viršyti 40 g, nes didesnis kiekis gali sutrikdyti žarnyno veiklą.


Ingredientai



  • 1/2 st. avižinių dribsnių
  • 2/3-3/4 st. augalinės kilmės pieno (naudojau migdolų pieną)*
  • 1 valg. š. jogurto
  • 1-2 valg. š. klevų sirupo ar medaus
  • 1 valg. š. maltų linų sėmenų
  • 1 valg. š. avižų sėlenų
  • įvairių uogų, vaisių, riešutų**

Recepto paruošimas



1. Patarimas*: 2/3 st. pieno – jei norite tirštesnės košės, 3/4 st. pieno – skystesnei košei.
2. Patarimas**: Migdolus per naktį išmirkiau vandenyje.
3. Inde sumaišyti visus ingredientus (išskyrus uogas, vaisius ir riešutus).
4. Košę supilti į stiklinį indą su dangteliu. Laikyti šaldytuve.
5. Ryte košę pašildyti. Papuošti uogomis, vaisias, riešutais. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: