Kaip ir kiek laiko virti avižinius dribsnius ir avižinės košės receptas

Kategorija: Naudingi patarimai / Vegetariški / Veganiški


Kaip ir kiek laiko virti avižinius dribsnius ir avižinės košės receptas

Paskelbė:
20 Lapkričio 2024

Virti avižiniai dribsniai tikriausiai yra vienas iš pačių populiariausių ingredientų pusryčiams.

Šiandien Jums papasakosiu:


- Kaip ir kiek laiko reikia virti avižinius dribsnius?
- Kokiomis proporcijomis reikėtų virti avižinius dribsnius
- Kaip tinkamai paruošti avižinius dribsnius?
- Ir parodysiu baltymingos avižų košės receptą

Vieni žmonės iš avižinių dribsnių verda košes, kiti dar iš vakaro užpila dribsnius vandeniu arba sultimis, ir ryte atsibudę jau turi paruoštus pusryčius, dėl kurių nebereikia gaišti laiko (ypatingai gerai skubantiems žmonėms).

Kad ir kokie sveiki būtų patiekalai iš avižinių dribsnių, kiekvieną dieną jų valgyti nėra rekomenduojama. Reikėtų žinoti faktą, kad avižų sudėtyje yra fitino rūgšties - medžiagos, kuri trukdo organizmui pasisavinti kalcį ir kitus mineralus. Negano to, fitino rūgštis ne tik neleis įsisavinti kalcio, bet šį reikalingą mikroelementą dar ir "išplaus" iš mūsų kaulų - kitaip tariant, ji ardo kaulus. Tad šį ingredientą vartojame atsakingai - ne kiekvieną dieną!


Ingredientai

  • avižiniai dribsniai
  • vanduo


Recepto paruošimas

1. Kiek laiko virti avižinius dribsnius? Išbrinkusius avižinius dribsnius reikėtų virti maždaug 3-5 minutes. Neišbrinkusius maždaug 15-30 minučių.

2. Visada perskaitome instrukcijas nurodytas ant pakuotės: ten visada būna nurodytas tikslus tam tikros rūšies avižinių dribsnių gaminimo laikas.

3. Kokiomis proporcijomis virti avižinius dribsnius: Košę galite virti piene ar vandenyje. Skysčio kiekis priklausys nuo to, kokią konsistenciją norisi išgauti:
- Skystiems avižiniams dribsniams paimame maždaug 3-3,5 dalies skysčio 1 daliai dribsnių;
- Pusiau klampiems proporcija būtų tokia - 1:2,5;
- Klampiems reikėtų naudoti proporciją 1:2.

4. Taip pat reikėtų žinoti, kad porcijai užtenka pusės stiklinės avižinių dribsnių.

5. Kaip reikia virti avižinius dribsnius: Pašildome vandenį arba pieną. Kai skystis jau pradės virti, įpilame dribsnių, saldiklio ir žiupsnelį druskos. Maišydami užviriname košę ir sumažiname kaitrą.

6. Verdame košę, kol išverda, nepamiršdami išmaišyti.

7. Tuomet nukeliame nuo kaitros, uždengiame dangčiu ir paliekame porą minučių pastovėti.

8. Pabaigoje įdedame norimų priedų, gabaliuką sviesto ir patiekiame.

9. Kaip reikia tinkamai paruošti avižinius dribsnius? Pusę stiklinės avižinių dribsnių užpilame puse stiklinės pieno. Išmaišome. Jeigu norisi liesesnio varianto - galima vietoje pieno naudoti vandenį, šviežiai spaustas vaisių arba uogų sultis.

10. Košei pasaldinti galima pasirinkti savo mėgstamus priedus: kelis šaukštus uogienės arba sirupo, trintų vaisių, uogų tyrės ar medaus. Čia taipogi idealiai tinka riešutai, džiovinti vaisiai, kokoso drožlės, sėklos ar sėlenos.

11. Į užsukamą stiklinį indą dedame sluoksniais: pusė pamirkytų avižinių dribsnių, tuomet - pusė kiekio medaus, uogienės arba sirupo, ant viršaus - pabarstukai, prieskoniai (pavyzdžiui, cinamonas, kardamonas, vanilinis cukrus).

12. Tuomet dar kartą pakartojame sluoksnius ta pačia tvarka.

13. Indą uždarome, kad neprisigertų pašalinių kvapų, ir statome į šaldytuvą visai nakčiai.

14. Ryte papuošiame šviežiai pjaustytais vaisiais, uogomis ir/ar mėtų lapeliais.

15. Pastebėjimas: YouTube radau dar vieną baltymingos avižų košės receptą, kuris mūsų šeimai labai patiko. Jeigu norėtumėte pasigaminti ir Jūs tai video rasite recepto pabaigoje.



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: