Tailandiškas Pad Thai
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Makaronų ir picos patiekalų receptai

Pad Thai – tai tradicinis Tailando patiekalas, pasižymintis subalansuotu skonių deriniu: rūgštumu, saldumu ir šiek tiek aštrumo. Šis Pad Thai receptas su ryžių makaronais, krevetėmis arba vištiena, tofu, moliūgais ir žemės riešutais yra lengvas, skanus ir puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai:
- Ryžių makaronai (apie 200 g)
- Krevetės arba vištiena (200 g, supjaustyta juostelėmis)
- Kiaušiniai (2 vnt.)
- Tofu (150 g, supjaustytas kubeliais)
- Moliūgai (100 g, supjaustyti smulkiais gabalėliais)
- Svogūnų laiškai (puodelis, smulkiai supjaustyti)
- Žemės riešutai (smulkinti, apie 50 g)
- Pad Thai padažas (4-5 šaukštai)
- Alyvuogių aliejus (2 šaukštai)
- Laimo sultys (1 šaukštas)
- Druska ir pipirai (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
- Ryžių makaronus išvirti pagal pakuotės nurodymus.
- Kepkite krevetes arba vištieną iki parudavimo.
- Atskirame indelyje iškepkite kiaušinius kaip omletą, tada supjaustykite juostelėmis.
- Į keptuvę pridėkite tofu, moliūgus ir svogūnų laiškus, apkepinkite.
- Įmaišykite makaronus, Pad Thai padažą, sumaišykite.
- Patiekite su laimo sultimis ir smulkintais žemės riešutais.
Panašūs receptai

Pad Thai su krevetėmis

Thai Wok su vištiena

Keto konjac makaronai su tofu

Makaronai su vištiena ir shiitake grybais

Ryžių makaronai su krevetėmis ir kokoso pienu

Azijietiški makaronai su riešutų sviesto padažu

Tofu ir avinžirnių stir fry

Indonezietiškas Nasi Goreng

Marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais

Veganiškas terijaki tofu dubuo du daržovėmis

Yaki udon makaronai su vištiena, morkomis ir pievagrybiais

Naminis Ramen su vištiena, ryžių makaronais ir pievagrybiais