Tailandiškas Pad Thai
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Makaronų ir picos patiekalų receptai
Pad Thai – tai tradicinis Tailando patiekalas, pasižymintis subalansuotu skonių deriniu: rūgštumu, saldumu ir šiek tiek aštrumo. Šis Pad Thai receptas su ryžių makaronais, krevetėmis arba vištiena, tofu, moliūgais ir žemės riešutais yra lengvas, skanus ir puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai:
- Ryžių makaronai (apie 200 g)
- Krevetės arba vištiena (200 g, supjaustyta juostelėmis)
- Kiaušiniai (2 vnt.)
- Tofu (150 g, supjaustytas kubeliais)
- Moliūgai (100 g, supjaustyti smulkiais gabalėliais)
- Svogūnų laiškai (puodelis, smulkiai supjaustyti)
- Žemės riešutai (smulkinti, apie 50 g)
- Pad Thai padažas (4-5 šaukštai)
- Alyvuogių aliejus (2 šaukštai)
- Laimo sultys (1 šaukštas)
- Druska ir pipirai (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
- Ryžių makaronus išvirti pagal pakuotės nurodymus.
- Kepkite krevetes arba vištieną iki parudavimo.
- Atskirame indelyje iškepkite kiaušinius kaip omletą, tada supjaustykite juostelėmis.
- Į keptuvę pridėkite tofu, moliūgus ir svogūnų laiškus, apkepinkite.
- Įmaišykite makaronus, Pad Thai padažą, sumaišykite.
- Patiekite su laimo sultimis ir smulkintais žemės riešutais.
Panašūs receptai
Pad Thai su krevetėmis
Thai Wok su vištiena
Keto konjac makaronai su tofu
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
Ryžių makaronai su krevetėmis ir kokoso pienu
Azijietiški makaronai su riešutų sviesto padažu
Tofu ir avinžirnių stir fry
Indonezietiškas Nasi Goreng
Marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais
Veganiškas terijaki tofu dubuo du daržovėmis
Yaki udon makaronai su vištiena, morkomis ir pievagrybiais
Naminis Ramen su vištiena, ryžių makaronais ir pievagrybiais