Tailandiškas Pad Thai

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Makaronų ir picos patiekalų receptai


Tailandiškas Pad Thai

Paskelbė:

Pad Thai – tai tradicinis Tailando patiekalas, pasižymintis subalansuotu skonių deriniu: rūgštumu, saldumu ir šiek tiek aštrumo. Šis Pad Thai receptas su ryžių makaronais, krevetėmis arba vištiena, tofu, moliūgais ir žemės riešutais yra lengvas, skanus ir puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.


Ingredientai:

  • Ryžių makaronai (apie 200 g)
  • Krevetės arba vištiena (200 g, supjaustyta juostelėmis)
  • Kiaušiniai (2 vnt.)
  • Tofu (150 g, supjaustytas kubeliais)
  • Moliūgai (100 g, supjaustyti smulkiais gabalėliais)
  • Svogūnų laiškai (puodelis, smulkiai supjaustyti)
  • Žemės riešutai (smulkinti, apie 50 g)
  • Pad Thai padažas (4-5 šaukštai)
  • Alyvuogių aliejus (2 šaukštai)
  • Laimo sultys (1 šaukštas)
  • Druska ir pipirai (pagal skonį)


Gaminimo eiga:

  • Ryžių makaronus išvirti pagal pakuotės nurodymus.
  • Kepkite krevetes arba vištieną iki parudavimo.
  • Atskirame indelyje iškepkite kiaušinius kaip omletą, tada supjaustykite juostelėmis.
  • Į keptuvę pridėkite tofu, moliūgus ir svogūnų laiškus, apkepinkite.
  • Įmaišykite makaronus, Pad Thai padažą, sumaišykite.
  • Patiekite su laimo sultimis ir smulkintais žemės riešutais.