Karamelizuoti burokėliai

Paskelbė:
14 Liepos 2022
Šiandien noriu Jums parodysi nuostabų karamelizuotų burokėlių receptą. Juos pagaminti bus tikrai lengva ir neužims daug Jūsų laiko. Tokie burokėliai labai tinka burokėlių ir fetos sūrio salotoms arba patiekti kaip garnyras. :)



Ingredientai



  • virti burokėliai: 500 gramų (tinka ir neišvirti, tik keti reikės ilgiau)
  • alyvuogių aliejus (kepimui)
  • druska
  • pipirai
  • balzaminis balzamiko actas (glaze): ~4-5 valgomųjų šaukštų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia burokėlius susipjaustykite norimo dydžio griežinėliais, kubeliais arba skiltelėmis, pakaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite visus burokėlius. Leiskite jiems pakepti maždaug 10 minučių.
2. Kai burokėliai jau kiek apkeps ir pradės gražiai blizgėti bei įgaus rausvą spalvą, pagardinkite pagal savo skonį pipirais bei druska.
3. Išmaišyti.
4. Apšlakstykite balzaminiu actu (glaze).
5. Privalo šis balzaminis actas būti tirštos tekstūros, kitaip Jums nieko nesigaus. Tokį balzaminį actą tikrai rasite parduotuvėse. Leiskite burokėliams karamelizuotis maždaug 5-7 minutes.
6. Karamelizavęsi burokėliai taps blizgūs, atrodys tarsi aplieti glazūra. Jie privalo turėtų atrodyti daugmaž šitaip. Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно