Karamelizuoti burokėliai
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Šiandien noriu Jums parodysi nuostabų karamelizuotų burokėlių receptą. Juos pagaminti bus tikrai lengva ir neužims daug Jūsų laiko. Tokie burokėliai labai tinka burokėlių ir fetos sūrio salotoms arba patiekti kaip garnyras. :)
1. Pirmiausia burokėlius susipjaustykite norimo dydžio griežinėliais, kubeliais arba skiltelėmis, pakaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite visus burokėlius. Leiskite jiems pakepti maždaug 10 minučių.
2. Kai burokėliai jau kiek apkeps ir pradės gražiai blizgėti bei įgaus rausvą spalvą, pagardinkite pagal savo skonį pipirais bei druska.
3. Išmaišyti.
4. Apšlakstykite balzaminiu actu (glaze).
5. Privalo šis balzaminis actas būti tirštos tekstūros, kitaip Jums nieko nesigaus. Tokį balzaminį actą tikrai rasite parduotuvėse. Leiskite burokėliams karamelizuotis maždaug 5-7 minutes.
6. Karamelizavęsi burokėliai taps blizgūs, atrodys tarsi aplieti glazūra. Jie privalo turėtų atrodyti daugmaž šitaip. Skanaus!
Ingredientai
- virti burokėliai: 500 gramų (tinka ir neišvirti, tik keti reikės ilgiau)
- alyvuogių aliejus (kepimui)
- druska
- pipirai
- balzaminis balzamiko actas (glaze): ~4-5 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia burokėlius susipjaustykite norimo dydžio griežinėliais, kubeliais arba skiltelėmis, pakaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite visus burokėlius. Leiskite jiems pakepti maždaug 10 minučių.
2. Kai burokėliai jau kiek apkeps ir pradės gražiai blizgėti bei įgaus rausvą spalvą, pagardinkite pagal savo skonį pipirais bei druska.
3. Išmaišyti.
4. Apšlakstykite balzaminiu actu (glaze).
5. Privalo šis balzaminis actas būti tirštos tekstūros, kitaip Jums nieko nesigaus. Tokį balzaminį actą tikrai rasite parduotuvėse. Leiskite burokėliams karamelizuotis maždaug 5-7 minutes.
6. Karamelizavęsi burokėliai taps blizgūs, atrodys tarsi aplieti glazūra. Jie privalo turėtų atrodyti daugmaž šitaip. Skanaus!
Raktažodžiai:
burokeliai, aliejus, alyvuogiu aliejus, karamelizuoti burokeliai, druska, pipirai, balzaminis actas, actas, vegetariska
Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai
Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?
Vieno kąsnio sumuštiniai su silke ir burokėliais
Silkė "Maties" su burokėliais, morkomis ir medumi
Saldžiarūgščiai burokėliai
Burokėlių mišrainė su pupelėmis - kiek kitaip nei įprastai!
Grikių ir burokėlių salotos
Burokelių mišrainė su pupelėmis
Karamelizuotų svogūnų ir burokėlių sriuba
Senoviškai rauginti žali burokėliai
BUROKĖLIŲ, MORKŲ, KOPŪSTŲ SALOTOS
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
Burokėlių sriuba
Burokėlių traškučiai - čipsai
Maistingos keptų burokėlių ir avinžirnių salotos/mišrainė
Barščiai su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais
Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
KLASIKINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
Garnyras: pievagrybiai
Vietoje silkės Kūčioms: Lašišos sluoksniuotis su burokėliais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA
Šaltibarščiai Kitaip
Daržovių mišrainė su majonezu