Veganiški šaltibarščiai su ridikėliais
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Ar patiko? Taip labai, nors nesu nei vegetarė nei veganė. Ar kartosiu ateityje? Tikrai taip. Kaip žinia veganai nevalgo gyvulinės kilmės produktų, todėl šiuose šaltibarščiuose kiaušinių nėra, o kefyras yra pakeičiamas augaliniu pienu.
1. Pirmiausia, į indą, kuriame bus gaminami šaltibarščiai supilame sojos pieną, įspaudžiame citrinos sultis bei paliekame maždaug 10 minučių. Tada suberiame druską bei paliekame, kol pienas sutirštės.
2. Po to sudedame burokėlius su visu marinatu, kubeliais supjaustytus agurkus, ketvirčiais supjaustytus ridikėlius ir suberiame susmulkintus svogūnų laiškus.
3. Pagardiname pagal savo skonį druska ir pipirais. Išmaišome.
4. Patiekiame su virtomis bulvėmis ir skanaujame!
Ingredientai
- nesaldintas sojos pienas: 1 litro
- citrinos: 1
- marinuoti burokėliai: 0,5 litro
- ilgavaisiai agurkai: 0,5
- ridikėliai: 6
- svogūnų laiškai: pundelio
- druska: pagal skonį
- malti juodieji pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia, į indą, kuriame bus gaminami šaltibarščiai supilame sojos pieną, įspaudžiame citrinos sultis bei paliekame maždaug 10 minučių. Tada suberiame druską bei paliekame, kol pienas sutirštės.
2. Po to sudedame burokėlius su visu marinatu, kubeliais supjaustytus agurkus, ketvirčiais supjaustytus ridikėlius ir suberiame susmulkintus svogūnų laiškus.
3. Pagardiname pagal savo skonį druska ir pipirais. Išmaišome.
4. Patiekiame su virtomis bulvėmis ir skanaujame!
Raktažodžiai:
saltibarsciai, veganiska, veganiski saltibarsciai, soju pienas, ridikeliai, ridikai, citrinos, burokeliai, marinuoti burokeliai, druska, svogunu laiskai
Lietuviški šaltibarščiai
Veganezas - veganiškas majonezes
VOVERAITĖS SU BULVĖMIS
Saldžiarūgščiai burokėliai
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Kinietiški makaronai
Burokėlių lapų sriuba
JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU
TINGINIŲ SUŠI ARBA "SUŠIŲ" MIŠRAINĖ
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
Veganiški šaltibarščiai be kefyro
BULVIŲ PLOKŠTAINIS. KUGELIS
TRADICINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
"TOFU" IEŠMELIAI
DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ŠIRDELĖMIS
Sumuštiniai su kiaušiniu ir ridikėliais
Karamelizuotų svogūnų ir burokėlių sriuba
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
Naminiai veganiški avietiniai ledai be laktozės, glitimo ir kiaušinių
Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai
KOPŪSTŲ APKEPAS