Karamelizuoti Briuselio kopūstai
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Šis patiekalas - nuostabi priežastis palepinti save ir savo šeimą, ne tik sveikomis, bet ir labai skaniai paruoštais - karamelizuotais Briuselio kopūstais. Šią idėją atradau vienoje angliškoje receptų knygoje. Briuselio kopūstai paskaninti medumi ir aštriu padažu taps vienu iš Jūsų mėgstamiausių garnyrų. Bent jau pas mus šeimoje tikrai tapo. :) Rekomenduoju! :)
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Nupjauname Briuselio kopūstų pagrindą, o pačius kopūstus supjaustome perpus.
3. Tada dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, ryžių vyno actą, medų ir aštrų padažą.
4. Sudedame Briuselio kopūstus ir gerai išmaišome, kad jie pilnai pasidengtų marinatu. Pagardiname druska ir pipirais.
5. Tuomet Briuselio kopūstus sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą plokščiomis puselėmis žemyn.
6. Supilame likusį marinatą ant viršaus ir judindami kepimo skardą tolygiai jį paskirstome.
7. Kepame orkaitėje maždaug 20-30 minučių, kol Briuselio kopūstai tampa traškūs, o plokščioji jų pusė - gražiai pagelsta ir karamelizuojasi. Patiekiame iškart. Skanaujame!
Ingredientai
- Briuselio kopūstai: 500 gramų
- pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus: 0,5 puodelio
- ryžių vyno actas: ketvirtadalio puodelio
- medus: ketvirtadalio puodelio
- Sriracha aštrus padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- košerinė druska
- šviežiai grūsti juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Nupjauname Briuselio kopūstų pagrindą, o pačius kopūstus supjaustome perpus.
3. Tada dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, ryžių vyno actą, medų ir aštrų padažą.
4. Sudedame Briuselio kopūstus ir gerai išmaišome, kad jie pilnai pasidengtų marinatu. Pagardiname druska ir pipirais.
5. Tuomet Briuselio kopūstus sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą plokščiomis puselėmis žemyn.
6. Supilame likusį marinatą ant viršaus ir judindami kepimo skardą tolygiai jį paskirstome.
7. Kepame orkaitėje maždaug 20-30 minučių, kol Briuselio kopūstai tampa traškūs, o plokščioji jų pusė - gražiai pagelsta ir karamelizuojasi. Patiekiame iškart. Skanaujame!
Raktažodžiai:
kopustai, briuselio kopustai, karamelizuoti kopustai, vyno actas, ryziu vyno actas, actas, medus, druska, pipirai
Troškinti briuselio kopūstai su paprikomis, grietinėle ir sūriu
Šiltos briuselio kopūstų salotos
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
Greitai marinuoti kopustai
CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir kopūstų salotomis
Marinuoti kopūstai kaukazietiškai su burokėliais ir česnakais
Chicken nuggets arba orkaitėje kepti traškūs vištienos gabaliukai
Troškinti kopūstai su mėsa
Vištiena orkaitėje su raugintais kopūstais
Kiaulienos karka su troškintais raugintais kopūstais
VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS
Naminis kebabas lavaše su vištiena
Marinatas iš penkių
Troškinti rauginti kopūstai su rūkytais šonkauliukais
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
KOPŪSTŲ APKEPAS
Troškinti kopūstai su dešrelėmis
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Marinuoti česnakiniai kopūstai su burokėliais
Pietums – kiaulienos dešrelės su raugintais kopūstais
Beatos raugintų kopūstų sriuba
KALAKUTIENOS DEŠRELĖS SU KOPŪSTAIS
Neįtikėtinai skanūs žiediniai kopūstai kepti tešloje!
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną