Vegetariška lazanija su daržovėmis ir grybais
Kategorija: Grybų patiekalai / Vegetariški / Veganiški
Aš labai mėgstu lazaniją. Net ne labai, o pasakiškai. Ir labai mėgstu su ja eksperimentuoti ir pagaminti ją vis kitokią. Šį kartą labai pasiteisinęs variantas su daržovėmis ir grybais (aš renkuosi pievagrybius). Galiu garantuoti, kad ir Jums patiks. Tik pamėginkite ją pasigaminti. :)
1. Pirmiausia supjaustykite žiedais poro baltąją dalį.
2. Tada baklažano odelę nulupkite ir supjaustykite ji kubeliais, kaip ir kitas daržoves.
3. Supjaustykite pievagrybius.
4. Į keptuvę įpilkite aliejaus, kepkite daržoves maždaug 7-10 minutes. Daržovės privalo būti minkštos, bet ne košė!
5. Pabarstykite druska ir pipirais, viską pamaišykite ir nuimkite nuo kaitros.
6. Bešamelio padažui nedideliamme inde ištirpinkite 40 gramų sviesto, įberkite miltus visą laiką maišydami kol užvirs, bet neleiskite miltams pakeisti spalvą.
7. Įpilkite maždaug 100 mililitrų šalto pieno ir išmaišykite iki vientisos masės.
8. Supilkite likusį pieną, vis pamaišydami užvirkite padažą, sumažinkite kaitrą ir pavirinkite maždaug 1-2 minutes, padruskinkite.
9. Lazanijos lakštus apvirkite maždaug 5-7 minutes.
10. Kepimo formą ištepkite likusiu sviestu, dėkite lazanijos lakštą, aptepkite vientisai visą lakštą Bešamelio padažu, jis turi gerai apsemti, po to dėkite sluoksnį daržovių, vėl lakštą, padažą ir daržoves ir taip darykite su kiekvienu lakštu.
11. Paskutinis lakštas privalo būti aplietas padažu ir pabarstytas sūriu.
12. Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.
13. Kai lieka maždaug 10 minučių iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją ir kepkite tas 10 minučių, kol gražiai apskrus.
14. Prieš patiekdami lazanijai leiskite pastovėti maždaug 10 minučių, po to supjaustykite. Skanaukite!
Ingredientai
- porai: 1
- baklažanai: 1
- cukinijos: 1 (mažos)
- pievagrybiai: 200 gramų
- paprikos: 1
- pomidorai savo sultyse: 1 nedidelio indelio
- himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- šviežiai malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- sviestas: 50 gramų
- pienas: 500 mililitrų
- smulkiai tarkuotas Džiugo sūris: 100 gramų (arba kitas mėgstamas)
- alyvuogių aliejus: 40 mililitrų
- miltai: 40g ramų
- lazanijos lakštai: 8
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia supjaustykite žiedais poro baltąją dalį.
2. Tada baklažano odelę nulupkite ir supjaustykite ji kubeliais, kaip ir kitas daržoves.
3. Supjaustykite pievagrybius.
4. Į keptuvę įpilkite aliejaus, kepkite daržoves maždaug 7-10 minutes. Daržovės privalo būti minkštos, bet ne košė!
5. Pabarstykite druska ir pipirais, viską pamaišykite ir nuimkite nuo kaitros.
6. Bešamelio padažui nedideliamme inde ištirpinkite 40 gramų sviesto, įberkite miltus visą laiką maišydami kol užvirs, bet neleiskite miltams pakeisti spalvą.
7. Įpilkite maždaug 100 mililitrų šalto pieno ir išmaišykite iki vientisos masės.
8. Supilkite likusį pieną, vis pamaišydami užvirkite padažą, sumažinkite kaitrą ir pavirinkite maždaug 1-2 minutes, padruskinkite.
9. Lazanijos lakštus apvirkite maždaug 5-7 minutes.
10. Kepimo formą ištepkite likusiu sviestu, dėkite lazanijos lakštą, aptepkite vientisai visą lakštą Bešamelio padažu, jis turi gerai apsemti, po to dėkite sluoksnį daržovių, vėl lakštą, padažą ir daržoves ir taip darykite su kiekvienu lakštu.
11. Paskutinis lakštas privalo būti aplietas padažu ir pabarstytas sūriu.
12. Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.
13. Kai lieka maždaug 10 minučių iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją ir kepkite tas 10 minučių, kol gražiai apskrus.
14. Prieš patiekdami lazanijai leiskite pastovėti maždaug 10 minučių, po to supjaustykite. Skanaukite!
Raktažodžiai:
lazanija, vegetariska lazanija, grybai, darzoves, porai, baklazanai, pievagrybiai, paprikos, pomidorai, pipirai, pienas, sviestas, suris
Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže
Virti grikiai su daržovėmis
Nesaldus pikantiškas varškės apkepas su daržovėmis
Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija
MAKARONAI SU DARŽOVĖMIS IR MISO PADAŽU
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Natūraliose sultyse fermentuotos daržovės
Tortilija su grybais
vegetariškas daržovių troškinys su varškės sūriu
Grilyje keptos krevetės su daržovėmis
Orkaitėje keptas omletas su grybais
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Bulvienė su džiovintais grybais
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
Pikantiškas daržovių šašlykas
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Kepti pievagrybiai
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Daržovių mišrainė su majonezu
UŽKANDĖLĖ SU GRYBAIS
Keptos daržovės
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
Keptuvėje kepti pievargybiai su grietine ir soja
Silkė su grybais ir pupelėmis - receptas plinta kaip virusas