Sveika vegetariška burokėlių sriuba su lęšiais
Kategorija: Sriubos / Vegetariški / Veganiški
Ingredientai
- daržovių sultinys: 1,2 litro (arba vanduo)
- rudieji lęšiai: 0,5 stiklinės
- virti burokėliai: 1
- morkos: 1
- lauro lapai: 2
- juodųjų garstyčių sėklos: 0,5 arbatinio šaukšte
- malta ožragė: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra privaloma)
- ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio
- maltas kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti juodieji pipirai: 0,25 arbatinio šaukštelio
- druska: pagal skonį
- aliejus (arba sviestas ghee)
Recepto paruošimas
1. Įkaitinkite puodą, įpilkite vandens arba daržovių sultinio ir užvirkite. Įdėkite lęšius bei lauro lapus. Kai skystis užvirs,
2. sumažinkite ugnį.
3. Paruoškite daržoves: morką ir burokėlį sutarkuokite stambia tarka.
4. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite 1 šaukštą aliejaus. Įberkite garstyčių sėklas ir palaukite, kol jos pradės spragsėti.
5. Po to pridėkite maltus prieskonius ir kepkite apie 5 sekundes.
6. Sudėkite morkas į keptuvę ir maišydami kepkite apie 5 minutes.
7. Po to įdėkite burokėlį ir tęskite kepimą dar 5 minutes.
8. Keptas daržoves perkelkite į puodą su lęšiais. Pagardinkite sriubą druska ir juodaisiais pipirais. Virkite, kol lęšiai taps minkšti.
9. Patiekite sriubą šiltą su šaukštu grietinės arba be jos, jei pageidaujate lengvesnio skonio. Skanaus!
10. Santrauka: Ši sveika vegetariška burokėlių sriuba su lęšiais yra skani, maistinga ir lengvai pagaminama. Puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, suteikia daug energijos bei naudingų medžiagų, ypač širdies ir virškinimo sveikatai.