Burokėlių traškučiai - čipsai
Kategorija: Užkandžiai / Vegetariški / Veganiški
Sveikuoliški burokėlių traškučiai (čipsai). Labai juos pamėgome visa šeima.
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Į kepimo skardą įtiesiame kepimo popierių.
3. Burokėlius gerai nuplauname, nusausiname ir nuskutame.
4. Tada plonai, plonai supjaustome.
5. Išdėliojame griežinėlius kepimo skardoje, jie gali liestis vienas prie kito, nes kepdami susitrauks.
6. Pabarstome druska.
7. Kepame maždaug 15-20 minučių. Kepimo laikas priklausys nuo griežinėlių storio. Lepinamės!
8. Patarimas: Pabarsčius tarkuotu Džiugo sūriu, ideali tinka kaip užkandis prie alaus bokalo! (nealkoholinio žinoma).
Ingredientai
- burokėliai (pailgi, nedidelio skersmens)
- stambi druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Į kepimo skardą įtiesiame kepimo popierių.
3. Burokėlius gerai nuplauname, nusausiname ir nuskutame.
4. Tada plonai, plonai supjaustome.
5. Išdėliojame griežinėlius kepimo skardoje, jie gali liestis vienas prie kito, nes kepdami susitrauks.
6. Pabarstome druska.
7. Kepame maždaug 15-20 minučių. Kepimo laikas priklausys nuo griežinėlių storio. Lepinamės!
8. Patarimas: Pabarsčius tarkuotu Džiugo sūriu, ideali tinka kaip užkandis prie alaus bokalo! (nealkoholinio žinoma).
Raktažodžiai:
traskuciai, cipsai, burokeliai, burokeliu traskuciai, sveikuoliski traskuciai, druska, sveiki traskuciai, traskuciai is burokeliu, vegetariski traskuciai
Moliūgų traškučiai - čipsai
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Sausainiai su varške „Vokeliai“
BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU
Karbonadai kitaip
Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
PIKANTIŠKA UŽKANDĖLĖ PRIE VYNO AR ALAUS
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
Karamelizuotų svogūnų ir burokėlių sriuba
Cukinijų apkepas su parmezano sūriu
Mini pusryčių picos
Greitai paruošiami užkandiniai krepšeliai su kumpiu, sūriu ir pievagrybiais
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu
Orkaitėje keptos bulvės su sūriu
Mielinis pyragas su aguonomis
Lašiša kepta folijoje (orkaitėje) su ryžiais
Burokėlių lapų sriuba vos iš kelių ingredientų!
Karbonadas, užkeptas orkaitėje
Ispaniška tortilja su kumpiu